Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2011 - Anul XVI, nr. 234 (4832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Se caută vinovaţii

Ancheta în cazul morţii studentei eroine din Humor, redeschisă de procurori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au decis să retrimită spre cercetare dosarul incendiului dintr-un bar din complexul studenţesc Tudor Vladimirescu în care a murit Sorina Ferari, o tânără din oraşul Gura Humorului.

Pe 20 ianuarie a.c., fata, în vârstă de 21 de ani, a murit carbonizată în incendiul produs în restaurantul PUB 75 din complexul studenţesc ieşean, după ce, aflată în zonă, a intervenit pentru a o ajuta pe una dintre angajate să stingă focul. 

Pe baza cercetărilor efectuate, poliţiştii i-au propus procurorului de caz să închidă dosarul fără ca nimeni să fie anchetat penal, justificarea fiind că tânăra moartă şi-a asumat riscul atunci când a intervenit. Magistraţii nu au fost însă de acord, conform cotidianului Adevărul ei începând urmărirea penală pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi retrimiţând dosarul poliţiştilor, pentru reluarea anchetei.

Sorina Ferari era studentă în anul doi la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi.

În seara zilei de 20 ianuarie, când tânăra a ajuns în zona restaurantului PUB 75, un incendiu puternic cuprinsese deja clădirea. Conform informaţiilor oferite de martori, una dintre angajate, Alexandra Chelaru, striga disperată după ajutor. Fire foarte curajoasă, tânăra din Gura Humorului a intrat imediat în bar alături de angajată, a luat un extinctor şi a încercat să stingă focul.

Ce s-a întâmplat mai departe este greu de ştiut cu exactitate. Cert este doar că angajata de la PUB 75 a reuşit să ajungă în preajma ieşirii, de unde a fost trasă afară de câţiva trecători, în timp ce Sorina Ferari nu s-a putut salva, trupul ei carbonizat fiind găsit ulterior de pompieri.

După tragedia de atunci presa a numit-o studentă eroină. 

Ancheta penală pentru ucidere din culpă ar putea ajunge la administratorii localului, cei care nu au luat măsurile legale de securitate împotriva incendiilor.

Familia tinerei de 21 de ani a rămas cu câteva decoraţii privind curajul acesteia şi cu amărăciunea că angajata căreia i-a sărit în ajutor nici măcar nu a fost prezentă la înmormântare.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ancheta în cazul morţii studentei eroine din Humor, redeschisă de procurori.
 Vizualizări articol: 2610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Ancheta în cazul morţii studentei eroine din Humor, redeschisă de procurori4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei