Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2011 - Anul XVI, nr. 234 (4832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Şi-a dorit o rochie albă în prima zi de şcoală. O poartă astăzi, în sicriu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Linişte tulburătoare. Flori, lumânări şi un chip de fetiţă zâmbind doar într-un tablou aşezat pe ultima bancă din clasa a IV-a A. Colegi cu banderole negre legate la braţ, lacrimi, regrete. Acesta este tabloul pe care l-am găsit, ieri, la Volovăţ, la şcoala unde până vineri un copil vesel, plin de energie, sociabil, cu visuri măreţe, cu o familie minunată, cu prieteni dragi a învăţat. Eleva Angelica Boloca a părăsit această lume fără voia ei, brutal, ca şi cum cineva ar frânge în pumn un fluture, i-ar smulge aripile şi ar privi cum îşi dă ultima suflare. Angelica a fost ucisă cu bestialitate de un consătean, iar în urma ei a rămas un mare gol, un sat întreg consternat, tulburat, revoltat.

 

„Era mereu veselă, ieşea din orice încurcătură cu zâmbetul pe buze”

Cu lacrimi în ochi, cuprinsă de o emoţie puternică şi o durere pe care cu greu şi-o poate stăpâni încă de la aflarea veştii că Angelica, eleva ei, nu mai este în viaţă, învăţătoarea Marta Floriştean ne-a spus câteva cuvinte despre fosta ei elevă.

„Era un copil minunat. Era mereu veselă, ieşea din orice încurcătură cu zâmbetul pe buze. Se implica în tot felul de activităţi. N-am cuvinte. Sunt şocată. Dimineaţă am ţinut un moment de reculegere împreună cu colegii ei de clasă şi, apoi, am început lecţia. Majoritatea au adus flori şi au strâns bani pentru coroană. Este greu pentru toată lumea. Le-am explicat copiilor că prietenii ni-i alegem, familiile nu. Nu trebuie să răspundem pentru faptele rudelor noastre, ci doar pentru ceea ce facem noi”, ne-a spus învăţătoarea, explicând că în şcoală sunt mai mulţi elevi rude cu criminalul, care acum stau cu capul plecat, cu ochii în lacrimi, cu frica în suflet că oricând pot fi arătaţi cu degetul pentru fapta unchiului lor, al verişorului, al rudei. Pentru a amâna, într-un fel, momentul despărţirii de draga lor Angelica, colegii i-au pus pe masă napolitana şi laptele. Erau ale ei. Nimeni nu a îndrăznit să se atingă de ele. Stau ascunse printre flori şi lumânări.

 

Îşi dorea să devină fotomodel

Fiind un copil plin de viaţă, Angelica avea şi visuri. Îi plăcea să fie în centrul atenţiei şi chiar i-a spus învăţătoarei că i-ar plăcea să devină fotomodel. Totul s-a năruit într-o clipă. Şi visurile, şi zâmbetul, şi viaţa. Şi-a mai dorit ceva Angelica, chiar pentru începutul de an şcolar.

„Mi-a povestit mama Angelei că şi-ar fi dorit ca în prima zi de şcoală să se îmbrace într-o rochiţă albă. Mama ei i-ar fi spus că pentru început îi cumpără strictul necesar pentru şcoală, rechizite, uniformă, urmând să-i cumpere şi o rochie albă, când va reuşi să adune banii necesari”, ne-a povestit Marta Floriştean. Angelica Boloca a primit rochia mult visată. Albă, cu dantelă, dar nu-i mai foloseşte la nimic. Asemeni unui înger, va pleca din această lume îmbrăcată în alb, pură, aşa cum i-a fost şi sufletul, pur, nevinovat.

 

Floarea preferată – Violeta – numele mamei

Învăţătoarea Floriştean ne-a amintit şi de un episod din viaţa Angelei petrecut la o oră de comunicare, în care le-a cerut copiilor să aleagă un nume de floare care să echivaleze cu iubirea.

„Angela mi-a spus din prima – Violeta. Este numele mamei ei. Între Angelica şi părinţii ei era o legătură foarte strânsă. O sprijineau foarte mult şi la şcoală, erau uniţi. În familia Angelicăi sunt mai mulţi nepoţi care se adunau mereu la casa bunicii, unde li se făceau toate poftele. Cu toţii suferă acum şi nu le vine să creadă că ea nu mai este. Era un copil aşa bun!”, a rostit printre lacrimi învăţătoarea. Fetiţa era bucuroasă să participe la cât mai multe activităţi, astfel că, de curând, se înscrisese la dansuri populare. Abia aştepta să le demonstreze colegilor, dar şi învăţătoarei cât de bine ştie să danseze, dar îşi dorea să ajungă pe o scenă mare, unde să fie aplaudată şi apreciată.

 

Moment de reculegere

Directoarea Şcolii cu clasele I – VIII Volovăţ, unde învaţă peste 500 de elevi,  profesoara Stela Antonovici, ne-a spus că în fiecare clasă, ieri dimineaţă, la prima întâlnire cu copiii de după tragedia petrecută în comună, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria Angelicăi Boloca.

„Copiii sunt foarte afectaţi, iar noi încercăm să facem orele în mod normal, să nu le accentuăm şi mai mult durerea. Fiind la sat, toţi ştiu de tragedie, se cunosc între ei, este greu de imaginat ce este în sufletul fiecărui copil”, ne-a spus directoarea şcolii, care a mai completat că astăzi, în ziua înmormântării, nu numai colegii de clasă ai Angelicăi, ci mai mulţi elevi din şcoală o vor conduce pe ultimul drum, îi vor presăra calea cu flori, cu lacrimi, cu regrete. Fără folos, putem spune, dar este tot ce le-a mai rămas de făcut. Să fie alături de familia colegei lor, care, de sus, din ceruri, le va zâmbi, mulţumindu-le că nu au uitat-o.

 

Astăzi un înger de copil se înalţă la ceruri

Adrian şi Violeta Boloca, părinţii fetiţei, şi fratele ei, cu un an mai mare decât Angelica, îşi vor conduce astăzi, pe ultimul drum, îngeraşul. „Eşti rece, iubirea lui mama, fata mamei cea scumpă... îngeraşul meu”, a spus Violeta Boloca, în momentul în care şi-a „primit” copilul de la morgă, într-un sicriu.

În timp ce un înger de copil se înalţă la ceruri, înmormântarea fiind programată astăzi, la ora 12:00, criminalul Daniel Ionel Dunga, în vârstă de 21 de ani, stă după gratii, după ce a recunoscut încă de la început că el a ucis-o pe fetiţă pentru un pumn de nuci.

Crima terifiantă de la Volovăţ a fost descoperită vineri seară, când poliţiştii au găsit cadavrul unei fetiţe în vârstă de 9 ani, dată dispărută de părinţii ei, într-un sac, în magazia din spatele unei case.

Trupul neînsufleţit al fetiţei era dezbrăcat complet de la brâu în jos, iar minora avea mâinile şi picioarele legate la spate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a dorit o rochie albă în prima zi de şcoală. O poartă astăzi, în sicriu.
 Vizualizări articol: 1185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 22 voturi
Şi-a dorit o rochie albă în prima zi de şcoală. O poartă astăzi, în sicriu4.5522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 4 oct 2011, 14:05:52
Nu ştii de ce ! e prea brusc pentru a pricepe
Ameţeşti de la viteza de propagare a tragediei
Nici n-apuci ( uneori ) să te linişteşti că alta-ncepe
Iar liniştea sufletească o laşi în seama .. contumaciei

Nu vrei , dar trebuie ! nu poţi dar .. trebuie , trebuie
Toţi îţi cer să fii tare , îţi cer ( de fapt ) să uiţi
Îţi cer să ignori durerea ce sufletul ţi-l biciuie
Nu vrei , dar trebuie !
Trebuie să-ţi schimbi culoarea obrajilor boţiţi

Dorul , cu-a sa perfidie nediluată
Te arde , te stoarce , te orbeşte .. ţi-e ostil
,, vorba de consolare ’’ e supraestimată
Durerea-i fără margini şi n’are .. n-are început , n-are profil
2.   Mda trimis de
( 4 oct 2011, 16:37:44
Deci ala trebuie legat, batut, dat cu capul de un colt de perete pana cand ramane fara dinti in gura, jupuit de piele, bucata cu bucata, aruncat in praf si lasat sa moara.

Sau, ca sa nu dureze atat de mult, scos in centrul comunei, legat si omorat cu pietre.

Prost sa fii sa`l lasi in liniste, in inchisoare.
2.1  RE: Mda trimis de
( 4 oct 2011, 17:23:32
Mai tragic este ca va sta in inchisoare (daca ii dau 10 ani, va sta doar 5 pentru buna purtare) foarte comod, la caldut si cu hrana asigurata.

Sunt perfect de acord cu tine Brandi, omorat cu pietre si asa nu vor indrazni si altii sa mai faca nebunii din astea..

Dar nu se poate asa ceva, drepturile omului, etc.... In fine, pacat si de restul familiei individului care vor trebui sa traiasca cu aceatsa rusine..

Sincere condoleante si multa tarie familiei!
2.2  RE: Mda trimis de
( 4 oct 2011, 17:26:55
Rectific, pacat de restul familiei care "VA" trebui, nu "vor" trebui...
2.3  RE: Mda trimis de
( 5 oct 2011, 10:11:13
Eh, si in inchisoare, contra unor mici atentii, exista persoane care se pot dovedi extrem de interesate in rezolvarea problemei. Totul tine de cei pe care-i stii de pe acolo si de cat de mult esti dispus sa dai. Dar cred ca se merita sacrificiul (financiar).

Oricum sper din tot sufletul ca acel specimen sa nu apuce prea multe zile pe pamant. Fac aceste afirmatii din postura de tata a unei fetite.
3.   Offff trimis de
( 4 oct 2011, 17:56:15
tragic,,,, dar mai tragic este ca va trebui sa muncim noi ca sa,l tinem in inchisoare,,, mananca si doarme pe bani nostri

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei