Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2011 - Anul XVI, nr. 234 (4832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Încă prea mulţi liberi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zi de zi, în ziarele centrale, şi nu doar în cele de specialitate, citim extrase din stenogranele ce conţin interceptări ale diverselor dialoguri purtate între „oamenii de fotbal”, adică acei presupuşi domni care s-au orientat către cea mai sigură maşină de spălat bani. Uneori, ca bonus, vin şi televiziunile cu fragmente de dialog, interpretate de angajaţii acestora care, oameni cu carte fiind, pronunţă impecabil, articulat, cu dicţie, ceea ce în original trebuie să fi sunat ca-n dosul gării sau ca în curtea pârnăii în timpul plimbării zilnice. Cele mai vesele momente sunt însă cele în care, trecând peste propriul instinct de conservare, câte unul dintre tâlhari apare personal pe ecran şi grohăie câte una antologică, aşa cum s-a întâmplat sâmbătă, când am avut privilegiul de a mă holba la Tata Jean, ăla poreclit „Lordul”. Ei bine, inventatorul „cooperativei”, dotat cu un tupeu pe care doar I.Q.-ul (negativ!) i-l poate general, a explicat, în doar câteva mugete, cum stă treaba cu „atenţiile” pentru arbitri care, nu-i aşa?, se încadrează în tradiţionala ospitalitate românească. Restul, grohăia Lordul, sunt doar invenţii şi răutăţi, şi numai cine nu trăieşte în interiorul „fenomenului” (aici mi-a rupt gura, parcă-l auzeam pe Corleone însuşi, de unde concluzia că borfaşii rulează cam acelaşi vocabular, fie ei miliţieni-puşcăriaşi sau doar boşorogi care au fentat pârnaia o viaţă) nu ştie că la fel e peste tot în lume!! Care lume, mă, nenorociţilor!? În care lume de pe lumea asta şi de pe cealaltă aţi fi putut voi să jonglaţi cu zecile şi sutele de miliarde fără să vă întrebe nimeni de sănătate? În care ţară în care arbitrii sunt legaţi, în frunte cu şefii lor, tot din doi în doi ani, n-ar fi fost legaţi şi şefii cei cu nume din Mafie? Cum e posibil ca Naşu’, în loc de demisia la umbra căreia să-şi aştepte încătuşarea, să apară în conferinţe de presă şi să ceară fără pic de jenă ca toţi cei care „ştiu ceva” să se adreseze (ptiu!, piei Satană!) justiţiei?... Când el însuşi, împreună cu banda, a desfiinţat Craiova pe motiv că patronul acesteia (cu nimic mai puţin penal) a îndrăznit să se adreseze, aţi ghicit, justiţiei! Repet poate a mia oară: defectul major al „fenomenului” e că în el există încă prea mulţi oameni liberi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă prea mulţi liberi.
 Vizualizări articol: 879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Încă prea mulţi liberi3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei