Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2011 - Anul XVI, nr. 234 (4832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Vama

Centrul rezidenţial pentru bătrâni şi persoane cu nevoi speciale ”Geana”, inaugurat oficial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O ceremonie deosebită a marcat duminică inaugurarea activităţii propriu-zise de ocrotire a seniorilor la Centrul rezidenţial pentru bătrâni şi persoane cu nevoi speciale ”Geana” din comuna suceveană Vama. Festivitatea religioasă, oficiată conform ritualului adventist de ziua a şaptea pentru că majoritatea actualilor rezidenţi ai centrului aparţin acestui cult, a beneficiat de prezenţa subprefectului sucevean Angela Zarojanu, a directoarei Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Liana Lupulescu, a reprezentanţilor forurilor judeţene care coordonează activităţile sociale şi ai instituţiei bancare cu sprijinul căreia s-a derulat proiectul european care a dus la edificarea centrului.

Alături de rezidenţi, de iniţiatorii proiectului, soţii Minuţa şi Gheorghe Istrati, şi de personalul centrului s-au mai aflat cu acest prilej personalităţi ale comunităţii adventiste din ţară, între care pastorul Paul Pauliuc, preşedintele Conferinţei Moldova a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, şi alţi reprezentanţi cu rang înalt în comunitate, dar şi oficiali locali din comuna Vama şi alţi invitaţi.

Ceremonia s-a derulat în aer liber, pe terasa Centrului, şi toţi vorbitorii au subliniat importanţa noii instituţii de ocrotire. Primarul comunei, Nicolai Baltag, a ţinut să mulţumească şi pentru că în noul centru a fost acceptat şi un caz social deosebit, dar şi pentru că ”totul se face aici din suflet, pentru suflet şi pentru oameni”.

Manifestarea a fost completată cu piese muzicale religioase interpretate de cântăreaţa elveţiană de operă Eliseda Dumitru, de pastorul clujean Alexandru Timiş şi de două grupuri vocale de tineri, precum şi de recitarea unei poezii de către una dintre rezidentele centrului, Lidia Istrate. La final, Centrul ”Geana” s-a înfrăţit oficial cu Centrul de ocrotire ”Casa Teodora” din Cluj, ai cărei reprezentanţi s-au aflat la ceremonie pentru a aduce vămenilor salutul a zece instituţii de ocrotire similare din Ardeal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul rezidenţial pentru bătrâni şi persoane cu nevoi speciale ”Geana”, inaugurat oficial.
 Vizualizări articol: 2176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Centrul rezidenţial pentru bătrâni şi persoane cu nevoi speciale ”Geana”, inaugurat oficial3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt primaru din vama trimis de
( 4 oct 2011, 11:14:31
PT CE LE MULTUMESTI LA POCAITI DOAR NU A FACUT INVESTITIA PE BANII LOR CI TOT PE BANII ORTODOCSILOR PROIECTUL SAPARD NU ESTE CU DESTINATIE PT POCAITI CI PENTRU TOATA LUMEA
1.1  RE: Pt primaru din vama trimis de
( 4 oct 2011, 12:06:33
de unde scoti asa niste aberatii?rolling on the floor))))) care bani a ortodocsilor? s-au strans bani la biserici pt acest centru? ce tot vb prostii?..... arata-mi un popa din vama sau din imprejurimi care a strans bani pentru acest camin..... vorbiti aiurea... sunt ortodox, am trait cativa ani intre pocaiti si pot sa zic ca este o mare diferenta intre ei si noi, sunt uniti nu se vb unul pe celalalt asa cum faci tu...... ar fi bine sa-ti vezi de ale tale si te rog sa nu te superi pe mine dar este mai bine asa...
2.   COMPLETARE trimis de
( 4 oct 2011, 13:31:06
UNITI SI CINSTITI!!!!!!!!!
CASA DE RUGACIUNI,DIN COLACU-FD. MOLD,A REZULTAT SI DIN MATERIALELE DESTINATE CRIMINALEI ADUCTIUNI DE ,,APA POTABILA'' PTR.C-LUNG.
DE ACEEA,ADUCTIUNEA A FOST ,,SCURTATA'' CU APROX.2 KM.AU MAI FOST RIDICATE SI NISTE CASE ,TOT CU MATERIALELE DESTINATE ACELEI ,,LUCRARI MARETE''.
CAND CEAUSESCU A FOST IN VIZITA IN '89,A VAZUT SI INCEPUTUL ACESTEI ABERATII,INSA NU A STIUT,CA APA VA VENI DE HAC SI LA MULTI TOVARASI SI ,,PRETINI'' AI PCR!
FOSTUL PRIMAR DE ATUNCI SI EXECUTANTII,REZERVA DE CADRE SI INFO-CACANARII,AR FI FOST AZI O SIMPLA AMINTIRE.
ASA ,II VA JUDECA DOAR DUMNEZEU,PTR TOATE VICTIMILE.
3.   Pt danyelos fost pocait actual ortodox trimis de
( 5 oct 2011, 10:44:43
BAI GUNOIULE CUM SCHIMBI TU RELIGIA CA LENJERIA SI CA SA MAI AFLI CEVA UITE CUM STA TREABA CU AZILU LU MINUTA '''''CLADIREA ESTE CONCESIUNE LA PRIMARIE IAR INVESTITIA ESTE PRIOECT SAPARD LUAT CU SPAGA LA FEL CA SI CONCESIONAREA ASA CA POCAITI URMEAZA SA MANGLEASCA CE RAMANE DE LA CONSTRUCTOR .... NU MAI DEZVOLTA PROBLEMA CA -TI UMPLU FRIGIDERU''''''''

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei