Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2011 - Anul XVI, nr. 234 (4832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu, despre remaniere: Am o reformă de făcut, o voi duce până în ultima mea zi de mandat

Marţi, 4 Octombrie 2011 (18:30:02)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, marţi, că remanierea este atributul premierului, că orice ministru poate fi remaniat din prima zi de mandat şi că, în ceea ce îl priveşte, are o reformă pe care o va duce până în ultima sa zi de mandat.

"În ceea ce priveşte remanierile guvernamentale, am avut o poziţie pe care o menţin: remanierea este atributul exclusiv al premierului. Orice ministru, din prima sa zi de mandat este - orice ministru în orice ţară democratică din lume - din prima sa zi de mandat poate să fie remaniat. În ceea ce mă priveşte, am o reformă de făcut, o voi duce din prima până în ultima mea zi de mandat", a spus Funeriu.

Liderii PDL şi şefii organizaţiilor judeţene ale partidului au stabilit, duminică seară, în întâlnirea de la Vila Lac, ca eventuala remaniere guvernamentală să fie decisă de premierul Emil Boc împreună cu preşedintele Traian Băsescu, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la întâlnire.

Potrivit surselor citate, subiectul remanierii a fost abordat de către liderii PDL la punctul "diverse" al întâlnirii, după ce secretarul general al partidului, Ioan Oltean, a spus că ar fi bine ca democrat-liberalii să nu mai iasă public cu declaraţii pe tema remanierii.

Radu Berceanu şi Sever Voinescu au arătat însă că ar trebui să existe şi o decizie politică a partidului în cazul remanierii, dar cu majoritate de voturi favorabile şi doar şase sau şapte voturi "împotrivă" s-a hotărât ca premierul să fie mandat să decidă împreună cu şeful statului în problema remanierii, au relatat sursele citate.

O serie de lideri PDL, dar şi preşedintele Traian Băsescu au evocat în ultimele săptămâni posibilitatea realizării unei remanieri guvernamentale.

Între numele de miniştri vehiculate în contextul remanierii se află cele ale lui Valeriu Tabără (Agricultură), Ion Ariton (Economie), Gheorghe Ialomiţianu (Finanţe), dar şi cel al lui Teodor Baconschi (Afaceri Externe).

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că seriozitatea presei în privinţa remanierii "este cu mult mai mare" decât preocuparea partidului şi că remanierea este, pentru moment, "mai degrabă un subiect de presă decât o temă pe agenda PDL".

Guvernul a transmis, marţi, că între preşedintele României şi primul-ministru nu există niciun demers instituţional în vederea realizării remanierii guvernamentale şi, că, în consecinţă, acest subiect "nu este de actualitate". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu, despre remaniere: Am o reformă de făcut, o voi duce până în ultima mea zi de mandat.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Funeriu, despre remaniere: Am o reformă de făcut, o voi duce până în ultima mea zi de mandat1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei