Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 aug 2011 - Anul XVI, nr. 199 (4797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mazăre: După ce va fi reabilitat şi va reveni în administrarea Primăriei, Cazinoul va fi concesionat

Miercuri, 24 August 2011 (14:29:06)

 Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, miercuri, după şedinţa CL în care s-a decis trecerea Cazinoului în administrarea MDRT, că, după ce clădirea va fi reabilitată şi va reveni în administrarea Municipalităţii, intenţionează să o concesioneze şi să fie folosită pentru jocuri de noroc.

"După ce-l repară ministerul şi după ce ni-l dă înapoi (Cazinou-n.r.) facem licitaţie pentru concesionarea lui pe 50 de ani, să vină cineva şi să-l fac cazinou. Cazinou, jocuri de noroc, bar, asta e funcţiunea lui, doar nu o să fac sală de operă", a afirmat Mazăre.

Cazinoul din Constanţa va fi preluat în administrare de Ministerul Dezvoltării, pentru a fi renovat, au decis, miercuri, consilierii locali constănţeni, hotărârea CL prevăzând că obiectul va reveni în administrarea Primăriei dacă în trei luni nu va fi dată HG pentru trecerea la MDRT.

Proiectul de hotărâre adoptat miercuri prevede că darea în administrare a obiectivului se face pe perioada executării lucrărilor de consolidare şi restaurare, iar la finalizarea acestora Cazinoul va reveni în administrarea Consiliului Local Constanţa.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, miercuri, înainte de a fi supus la vot proiectul privind trecerea Cazinoului în administrarea MDRT, că până acum nu a primit nicio înştiinţare oficială din partea ministerului că ar dori să preia obiectivul în administrare.

Radu Mazăre a spus că până în prezent la Primăria Constanţa a ajuns o singură adresă semnată de un director din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi destinată viceprimarului Decebal Făgădău, prin care ministerul anunţa că doreşte să se implice financiar în reabilitarea Cazinoului Constanţa.

Mazăre a precizat că a decis să iniţieze acest proiect de hotărâre privind trecerea Cazinoului în administrarea MDRT în urma afirmaţiilor făcute de ministrul Elena Udrea atât la posturi de televiziune, cât şi pe blogul său.

Ministrul Dezvoltării Elena Udrea a declarat, miercuri, că reabilitarea Cazinoului din Constanţa va fi făcută fie cu fonduri din bugetul ministerului, fie cu fonduri europene pe care Primăria le are la dispoziţie.

Întrebată ce se va întâmpla cu Cazinoul din Constanţa a cărui trecere la MDRT a fost votată miercuri de către consilierii locali, Udrea a spus că există două posibilităţi.

"Acesta va fi reabilitat fie din fonduri de la bugetul MDRT, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, fie din fonduri europene, pe care primăria Constanţa le are la dispoziţie", a spus ministrul.

Ea a precizat că după reabilitare clădirea va reveni la Primărie, exprimându-şi speranţa că se va întoarce astfel în circuitul turistic şi nu va fi dată de primar unei companii private.

"Le dăm posibilitatea, dacă doresc, să reabiliteze prin fonduri europene. După reabilitare, cazinoul se va reîntoarce la Primăria Constanţa şi avem speranţa că primarul nu îl va da unei companii private să facă ce o vrea cu el, ci se va întoarce în circuitul turistic", a spus Udrea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mazăre: După ce va fi reabilitat şi va reveni în administrarea Primăriei, Cazinoul va fi concesionat.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mazăre: După ce va fi reabilitat şi va reveni în administrarea Primăriei, Cazinoul va fi concesionat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei