Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 aug 2011 - Anul XVI, nr. 199 (4797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hilar

Suceveni care au reclamat furturi, anunţaţi după zece ani că autorii nu au fost prinşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cum credeţi că aţi reacţiona dacă după zece ani de la data reclamării unui furt, timp în care poliţia nu v-a dat nici un semn de viaţă, aţi primi o hârtie oficială de la procurori, referitoare la sesizare? Surpriza ar fi destul de mare, însă doar cel mult după parcurgerea primelor rânduri. Asta pentru că hârtia respectivă nu este decât o pierdere de bani şi de timp în care sunteţi anunţaţi că hoţii nu au fost depistaţi, de parcă după zece cineva s-ar fi aşteptat la un alt deznodământ.

Hilara situaţie nu este decât o formalitate prevăzută de legea din România, pe care însă poliţiştii trebuie să o îndeplinească. În acest an, de exemplu, persoanele care au semnalat furturi în anul 2001, fără ca autorii să mai fie depistaţi, sunt anunţate că dosarele lor au fost clasate.

 

A primit răspuns la sesizare după zece ani şi două luni 

Iată şi un exemplu. Un sucevean a semnalat acum zece ani că în noaptea de 11 spre 12 mai 2001, maşina sa, parcată pe o stradă din Suceava, a fost spartă de hoţi, care i-au sustras un radiocasetofon şi o roată de rezervă. Cum însă nu a mai primit nici o veste de la poliţie, în scurt timp proprietarul şi-a luat gândul atât de la bunuri, cât şi de la reclamaţie.

Pe 7 iulie 2011, după zece ani şi două luni, suceveanul care a sesizat furtul a primit în sfârşit un răspuns la sesizarea sa. Prin rezoluţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în dosarul nr. 3007/P/2011, partea vătămată a fost anunţată că „prin procesul verbal din data de 13.06.2001 s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de A.N. (autori necunoscuţi) pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, prevăzută de articolul 208, articolul 209 Cod Penal” şi că „Cercetările efectuate în cauză de către organele de poliţie nu au dus la identificarea autorilor faptei”.

 

Concluziile procurorului de caz, după zece ani

La capitolul concluzii, în rezoluţie se precizează că s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale, de zece ani, condiţii în care dosarul va fi închis, iar cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.

De precizat că aceste înştiinţări sunt trimise de procurorul de caz la propunerea poliţiştilor anchetatori, care astfel mai scapă de o parte din dosarele prăfuite rămase în arhive cu autori necunoscuţi.

Pentru mulţi dintre cei care primesc astfel de hârtii deranjant este faptul că înştiinţarea vine după ce, timp de zece ani, nimeni nu le-a dat vreun semn că se ocupă de furtul sesizat de ei. Cu alte cuvinte, rezoluţiile de acest gen nu sunt decât nişte formalităţi care nu îşi au rostul şi pot fi interpretate chiar şi ca o bătaie de joc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveni care au reclamat furturi, anunţaţi după zece ani că autorii nu au fost prinşi.
 Vizualizări articol: 3162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Suceveni care au reclamat furturi, anunţaţi după zece ani că autorii nu au fost prinşi4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ....... trimis de
(24 aug 2011, 11:23:05
astept sa intre FANTOMAS si sa spuna "in Europa nu este asa"...taran prost
2.   * trimis de
(24 aug 2011, 11:27:59
Am ajuns , voit sau nu , un combinat de combinaţii
Ne-am adaptat , am ,,evoluat’’ , şi .. iacătă-ne !!!
Trăim ca fraţii’mpreună (flămânzii şi îndopaţii )
Deşi ,reciproc, manifestăm o naturală.. aversiune

Băse va ajunge din cartea de istorie în aia de zoologie
Şi (cu poză cu tot) va fi titrat : caninus infernus
Poporul va avea o singură boală : anorexíe
Şi la Udrea ne vom referi când vom spune : cel de sus

Nu ,,sună’’ bine ( ba chear uşor blasfemitor , aşea )
Dar e atât de limpede viitorul încât şi-un copil îl vede
Lucrurile aluvionează continuu , totu’i de-an doaselea
Mai e un pic şi vei primi salariul ... în monede raised eyebrows
2.1  RE: * trimis de
(24 aug 2011, 12:34:03
buna, 1 ora este prea putin spus....acum 2 ani cand mi s-a spart locuinta, a trebuit sa stau cu copilul mic afara 3 ore sa astept criminalistii sa vina sa ia amprente, s-au miscat de-abia dupa ce am dat telefon de inca 2 ori la 112...si de atunci....dosarul e in ancheta. Mai merg din cand in cand pe la politie sa intreb, dar de fiecare data politistul insarcinat cu dosarul meu e plecat pe teren sau in sedinta... asa ca...no comment
3.   Mda...asa-i in romania noastra trimis de
(24 aug 2011, 12:14:28
Daca a-ti vedea ce burte au politistii...Cum sa mai alerge baietasii astia dupa un hot cand nu pot alerga la masina si ajung la locul faptei cu 1 ora mai tarziu?Toti ar trebui concediat medici politisti primari,cei din guvern,ministrii si basescu!Si sa puna altii care vor sa faca ceva din tara asta!
3.1  RE: Mda...asa-i in romania noastra trimis de
(24 aug 2011, 12:24:10
Analfabetule!!! invata mai intai sa scrii corect in limba romana si mai apoi vino si comenteaza...
Si da.... sa-i concedieze pe toti, si sa puna destepti ca tine peste tot!!! Atoatepriceputi ca tine!!! CAP DE PIATRA TARE ALEX!!! (HARDROCK"HEAD"ALEXrolling on the floor )
3.2  RE: Mda...asa-i in romania noastra trimis de
(24 aug 2011, 12:26:37
da ce fel de burte au politistii?
4.   Am mai spus asta trimis de
(24 aug 2011, 13:19:29
Pentru munca care o fac unii politisti i-au prea multi bani!!
5.   Comentariu trimis de
(24 aug 2011, 14:28:17
Pentru unii dintre voi eu as zice ca statul sa le faca politistilor salariul minim pe economie, dotarile sa fie specifice anilor 70 daca se poate, sa fie batjocriti de toata lumea, dar ca asteptari NOI CETATENII "DESTEPTI"(care suntem " platitori de taxe si impozite cateodata")vrem ca acesti politisti sa fie mult superiori celor de prin SUA.Drept sa va spun de unii care comenteaza pe aici imi e sila cat incape.
6.   * trimis de
(24 aug 2011, 15:05:18
Camarazi de idei ( între ei ) ... poliţiştii
Au uitat că-s scutul social atât de necesar
S-au adunat ( în birou ) toţi fripturiştii
Pe criteriul : ai habar .. de buzunar ?

La nevoie sună la 112 ( e gratis )
Eşti între teorie,depresie şi speranţă , oricum
Şi ( mai târziu ) când vei fi ieşit din plâns
Vei înţelege ce vreau (mai sus ) să spun

Atârnând pe sistem ca testicolele de cămilă
Miliţienii de azi au fost sau vor fi infractori
Ei ( îţi ) sunt potrivnici nu legea ţi-e ostilă
Şi-ai să-ţi găseşti dreptatea doar după ce-ai să mori
7.   Fara remuscari,toti chiulangii sa fie dati afara! trimis de
(24 aug 2011, 15:11:45

Cei care se prefac ca muncesc, sa ne lase, sa plece in strainatate ca acolo se cistiga.

Astia care nu au constiinta aici, sigur vor fi buni pentru strainatate, se stie motivul....
8.   Le ocupa timpul[serviciul]comentariile trimis de
(24 aug 2011, 15:25:56
majoritatea comentariilor pe acest forum apartin granicerilor angajati pe baza de contract,care cu timpul au devenit politisti de frontiera[trecand prin secretariatele liceelor ca "ion nistor".cursuri pe la sighetul marmatiei si ulterior pe la oradea].tot ca ei sunt si in politie[cu unele exceptii]si atunci....solutiile sunt cu autori necunoscuti
8.1  RE: Le ocupa timpul[serviciul]comentariile trimis de
(24 aug 2011, 15:29:45
Dar ce stii "traseul"...foarte ordonat si ierarhic. Ce post de frontiera pazesti?
9.   Pentru tâmpitul de la 1 trimis de
(24 aug 2011, 20:38:14
In Europa nu este așa, țăran coclit ce esti,acolo polițiștii care participă la intervenții nu au burtă și gușă.Și te bag in  ☭  mătii,așa ca de salut.
9.1  RE: Pentru tâmpitul de la 1 trimis de
(24 aug 2011, 21:21:50
ai copiat salutul...de la taticu' tau cand venea beat acasa?
10.   Pentru tâmpitul de la 1 trimis de
(24 aug 2011, 21:30:54
A te băga in  ☭  mătii e ceva natural ,nu e nevoie să-l copii de la nimeni(salutul).Ți-am citit câteva din postările de azi și pot să-ți spun că ești de o imbecilitate ieșită din comun,ești un gunoi !Boule care ești tu bou.
10.1  RE: Pentru tâmpitul de la 1 trimis de
(24 aug 2011, 21:34:09
e ceva natural...aha..inteleg..asa ai fost crescut tu...stiam dinainte...apropo..."boule care esti tu bou.." e pleonasm...e incorect sa il folosesti in gramatica limbii romane,da tu cum esti unul din ala care cara galeti cu mortar prin Italia...te inteleg...
10.2  RE: Pentru tâmpitul de la 1 trimis de
(24 aug 2011, 21:41:53
Berbecule,parcă ți-am spus că te aștept cu TIR-ul nu?Tu ce  ☭  mă-tii de muncă faci dacă la ora 11 ești pe calculator?Parazitule,marș in  ☭  mă-tii la muncă, nu păpa bănuții părinților tăi,idiotule.
10.3  RE: Pentru tâmpitul de la 1 trimis de
(24 aug 2011, 21:45:13
:))) invidiosule...cine e destept face bani din stat la calculator...tu stai si cara galeti cu mortar...si asa...ca o paranteza...observ ca tu ai fost crescut de mic cu injuraturi...ca numai dintr-astea spui...nu te-au invatat parintii tai alcoolici nici macar sa numeri?...sau stii..? ia numara pana la 10 ..
10.4  RE: Pentru tâmpitul de la 1 trimis de
(24 aug 2011, 21:53:22
Deșteptul plm,cretinule!Poponar pe internet,așa-ți câștigi banii,roiți prin parcări ca muștele.La vreo trei ca tine le-am crapat capul fiindcă făceau figuri prin jurul camionului,găozar împuțit ce ești.Deja imi provoci repulsie.Siktir !
10.5  RE: Pentru tâmpitul de la 1 trimis de
(24 aug 2011, 21:56:26
bah...daca tu esti sofer pe camion..si in loc sa iti faci pauzele de odihna...atat ale tale cat si ale masinii,tu esti poponar pe internet...asta nu inseamna ca toti care lucreaza pe calculator sunt ca tine...prietene mai sunt domenii de lucru pe calculator...imi pare rau cu tu l-ai descoperit pe asta...
10.6  RE: Pentru tâmpitul de la 1 trimis de
(24 aug 2011, 22:03:06
Tu vei fi urmatorul la care-i voi crăpa bostanul.Și mai du-te dracului de cretin,îmi pierd timpul de pomană cu tine am alte lucruri mai bune de făcut.Te bag in  ☭  ϑ tot așa ,ca de salut.
10.7  RE: Pentru tâmpitul de la 1 trimis de
(24 aug 2011, 22:03:53
care cap?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei