Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 aug 2011 - Anul XVI, nr. 199 (4797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Delegaţie din Grecia

Un fragment din moaştele Sf. Nectarie, dăruit bisericii din curtea Spitalului Vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un fragment din moaştele Sf. Nectarie a fost dăruit Bisericii „Sfântul Nicolae” din curtea Spitalului Vechi din Suceava. Delegaţia din Grecia care a adus pentru câteva zile, la Suceava (19 – 26 august), racla ce adăposteşte o parte din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, cunoscut ca vindecător de boli, a făcut această preţioasă donaţie, pentru ca bolnavii aflaţi în Spitalul Judeţean din Suceava, dar şi credincioşi de pretutindeni să se roage sfântului făcător de minuni.

După cum ne-a spus părintele Constantin Diaconaşu, preot misionar de caritate în cadrul Spitalului Judeţean din Suceava, sucevenii se mai pot închina raclei ce adăposteşte o părticică din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, aduse de la biserica ocrotită de acest sfânt, din Neo Iraklio Attikis, aflată în Mitropolia Neas - Ionias şi Filadelfia Atena, până vineri, 26 august. În fiecare zi, în biserică se vor oficia slujbe şi se vor citi acatiste. Un preot va sta în permanenţă lângă raclă, îi va mirui pe credincioşii care vin să se închine şi le va dărui câte o iconiţă cu chipul Sf. Nectarie.

 

Raclă cu părticele din moaştele a 74 de sfinţi

Pelerinajul cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie are loc cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Konstantin, Mitropolit de Neas - Ionias şi Filadelfia Atena, şi a ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Delegaţia care a adus racla cu maoştele Sfântului Nectarie din Grecia a fost condusă de arhim. Ignatios Zakakis.

„Este o mare bucurie că am putut să aducem în biserica noastră racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, cu atât mai mult cu cât prin act de donaţie, delegaţia din Grecia ne-a dăruit o părticică din moaştele Sf. Nectarie, care va sta permanent în biserică. În biserică se află o raclă cu părticele din moaştele a 74 de sfinţi. Dorim să venim în întâmpinarea bolnavilor de cancer şi a tuturor acelora care îşi pun nădejdea în mijlocirea Sfântului Ierarh Nectarie”, a spus părintele Constantin Diaconaşu.

Printre credincioşii care veniseră în pelerinaj la Biserica „Sf. Nicolae”, biserică ce are ca al doilea hram „Izvorul Tămăduirii”, am întâlnit-o şi pe Nicoleta Solcan, care ne-a spus că a venit de la Dorna, cu trenul, special să se închine Sf. Nectarie. „Am citit mult despre el. Îi citesc des şi acatistul, mai ales când am sufletul mâhnit. Am mare încredere în puterile acestui sfânt, care chiar face minuni”, ne-a spus femeia.

Biserica „Sf. Nicolae” este deschisă în fiecare zi, de la ora 6:00, până seara la ora 22:00. În fiecare dimineaţă va fi săvârşită Sfânta Liturghie, iar seara se va oficia Vecernia şi se va citi câte un acatist.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un fragment din moaştele Sf. Nectarie, dăruit bisericii din curtea Spitalului Vechi.
 Vizualizări articol: 1393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 7 voturi
Un fragment din moaştele Sf. Nectarie, dăruit bisericii din curtea Spitalului Vechi4.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei