Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 aug 2011 - Anul XVI, nr. 199 (4797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNSC a suspendat licitaţia de 38,6 milioane euro pentru dosarele electronice ale pacienţilor

Miercuri, 24 August 2011 (14:26:30)

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a suspendat, în 19 august, licitaţia iniţiată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru realizarea sistemului IT care să gestioneze dosarele electronice de sănătate ale pacienţilor, contract de 162,3 mil. lei cu TVA (38,6 mil. euro).

Procedura de atribuire a contractului a fost suspendată până la soluţionarea pe fond a contestaţiei, se precizează într-un anunţ publicat pe site-ul www.e-licitatie.ro, care nu precizează cine a contestat licitaţia sau motivul demersului.

Anunţul de participare a fost publicat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) în 4 august.

Deschiderea ofertelor este programată pentru 29 septembrie.

Potrivit anunţului de participare, cea mai mare parte a cheltulielilor pentru realizarea sistemului IT vor fi destinate achiziţionării de aplicaţii informatice şi licenţe - 98,1 milioane lei, fără TVA, se arată în caietul de sarcini, disponibil pe www.e-licitatie.ro.

La licitaţie pot participa firme care au înregistrat, în ultimii trei ani, o cifră de afaceri medie egală cu valoarea bugetului alocat pentru contract, respectiv 130,91 milioane lei, fără TVA.

Ofertanţii vor depune o garanţie de participare de 2,62 milioane lei, la care se adaugă una de bună execuţie reprezentând 5% din valoarea fără TVA a contractelor subsecvente.

Finanţarea proiectului CNAS va fi asigurată din fonduri europene, se mai spune în caietul de sarcini.

Viitorul sistem IT care va gestiona dosarele electronice de sănătate ale pacienţilor va fi conectat la sistemul informatic unic integrat al CNAS, care administrează fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

"Prin acest proiect se doreşte trecerea la forma electronică a dosarului de sănătate al pacientului prin intermediul căreia cetăţenii României vor beneficia de un nivel mai ridicat al calităţilor serviciilor medicale", se mai spune în document.

Introducerea noului sistem IT va avea ca efect prezentarea într-o manieră consolidată a tabloului clinic al pacienţilor asiguraţi şi furnizarea informaţiilor necesare în adoptarea politicilor de sănătate în România.

În caietul de sarcini se mai arată că CNAS şi-a asumat responsabilitatea definirii şi implementării soluţiilor informatice pentru cardul de sănătate (eCard), prescripţiei electronice (ePrescripţie) şi dosarul electronic de sănătate al pacientului.

În iulie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a anulat licitaţia privind soluţia IT de introducere a cardului electronic de asigurări de sănătate, după ce Ericsson România a contestat procedura de atribuire a contractului, estimat la 110,1 milioane lei cu TVA. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNSC a suspendat licitaţia de 38,6 milioane euro pentru dosarele electronice ale pacienţilor.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNSC a suspendat licitaţia de 38,6 milioane euro pentru dosarele electronice ale pacienţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei