Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 aug 2011 - Anul XVI, nr. 199 (4797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Upetrom 1 Mai Ploieşti disponibilizează colectiv aproape jumătate dintre angajaţi

Miercuri, 24 August 2011 (16:06:07)

Societatea "Upetrom 1 Mai" Ploieşti, specializată în producerea de utilaj petrolier, va disponibiliza colectiv, în cursul lunii septembrie, 744 de angajaţi, ceea ce înseamnă că aproape jumătate dintre angajaţii societăţii vor rămâne fără loc de muncă.

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova, Cristiana Opriţa, 744 de salariaţi ai unei societăţi care are ca obiect de activitate fabricarea de maşini şi utilaj petrolier vor fi disponibilizaţi colectiv în cursul lunii septembrie, societatea respectivă notificând AJOFM în acest sens, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei 744 de salariaţi sunt angajaţi ai societăţii "Upetrom 1 Mai" din Ploieşti, fosta uzină de utilaj petrolier „1 Mai”, care are în prezent acţionariat privat.

Liderul sindicatului "Metalurgistul" din cadrul "Upetrom 1 Mai", Mircea Bălăiţă, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că cei 744 de oameni care vor fi disponibilizaţi colectiv reprezintă aproape jumătate dintre angajaţii societăţii, în condiţiile în care "Upetrom 1 Mai" are, în prezent, 1.544 de salariaţi.

În ultima perioadă, angajaţii de la "Upetrom 1 Mai" au organizat mai multe acţiuni de protest, respectiv o grevă şi mai multe pichetări, ale sediului administrativ al societăţii, dar şi o pichetare a sediului Prefecturii Prahova, acţiuni generate de nemulţumirile salariaţilor faţă de faptul că patronatul societăţii nu a fost de acord cu prelungirea vechiului contact colectiv de muncă la nivel de unitate, contract care a expirat la sfârşitul lunii aprilie şi care prevedea acordarea a 12 salarii compensatorii în caz de concediere colectivă parţială.

Mircea Bălăiţă a precizat că, în cele din urmă, muncitorii au renunţat la grevă, însă nu au semnat noul contract colectiv de muncă, document care prevede acordarea unui singur salariu compensatoriu în caz de disponibilizare colectivă.

Bălăiţă a precizat că cele două sindicate din cadrul "Upetrom 1 Mai", respectiv sindicatul "Metalurgistul" şi Sindicatul Liber Independent "1Mai" Ploieşti au dat societatea "Upetrom 1 Mai" în judecată, solicitând menţinerea în vigoare a vechiului contract colectiv de muncă, pe care patronatul nu l-a denunţat în termenul legal de 30 de zile înaintea expirării, procesul, aflat pe rolul Tribunalului Pahova, având ca termen data de 21 octombrie 2011.

Pe lângă cei 744 de angajaţi ai "Upetrom 1 Mai" Ploieşti care vor fi disponibilizaţi, alţi 300 de salariaţi de la un număr de opt firme din Prahova vor fi disponibilizaţi colectiv în cursul lunii septembrie a acestui an, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Prahova.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Upetrom 1 Mai Ploieşti disponibilizează colectiv aproape jumătate dintre angajaţi.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Upetrom 1 Mai Ploieşti disponibilizează colectiv aproape jumătate dintre angajaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei