Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 aug 2011 - Anul XVI, nr. 199 (4797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc cere ministerelor şi companiilor de stat să publice online liste cu investiţiile

Miercuri, 24 August 2011 (17:04:46)

Ministerele şi companiile din subordine trebui să publice pe site-urile proprii, până la 31 august, investiţiile care vor fi finalizate în acest an şi proiectele din ultimii doi ani, iar până la 1 octombrie vor stabili priorităţile de investiţii pentru 2012 şi 2013, potrivit premierului Emil Boc.

Boc a solicitat miniştrilor, miercuri, la începutul şediţei de Guvern, să prezinte în viitoarea şedinţă lista investiţiilor care vor fi finalizate sau date în exploatare în anul în curs, iar până la 1 octombrie toate ministerele să aibă stabilită lista priorităţilor pe următorii doi ani în ceea ce priveşte proiectele de investiţii finanţate de la buget.

"Vă solicit ca până la şedinţa de Guvern din 31 august, de săptămâna viitoare, fiecare minister şi companie de stat aflată în subordinea ministerelor să afişeze pe site lista cu obiectivele de investiţii pe care le finalizează sau le dă în exploatare în anul 2011. Spun lucrări de investiţii care se finalizează sau se dau în exploatare pentru că am în minte şi ce se întâmplă la Transporturi, de exemplu, când sunt lucrări care se dau în exploatare chiar dacă finalizarea totală se va întâmpla pe parcursul anului 2012. Mă gândesc la Medgidia-Constanţa, de exemplu", a spus el.

Printre companiile naţionale care ar trebui să afişeze aceste investiţii Boc a enumerat Romgaz, Transgaz şi Hidroelectrica.

"Este foarte important să apară investiţiile de la companii, pentru că şi ele fac parte din componenta investiţională. Să aibă şi pe site-ul companiei, dar pe site-ul Ministerului Economiei, de exemplu, să aveţi un capitol la fiecare companie mare. Haideţi să vedem ce a investit Hidroelectrica în ultimii doi ani sau Romgaz, Transgaz! Hai să-i vedem cum au investit, să dea şi ei socoteală cu privire la aceste investiţii", a cerut Boc.

Potrivit premierului, tot pe site-urile ministerelor trebuie afişate obiectivele de investiţii finalizate începând cu 2009 până în prezent.

Premierul i-a cerut totodată ministrului de Interne, Traian Igaş, să recomande autorităţilor locale să facă publice pe paginile proprii de internet proiectele de investiţii finalizate şi pe cele prioritare, precum şi ce au realizat în ultimii doi ani.

"Acolo să se vadă dacă unii au investit în panseluţe sau au investit în sensuri giratorii sau în locuinţe sociale sau în modernizarea străzilor. Noi nu avem o relaţie de subordonare cu autorităţile locale, dar putem să le facem această recomandare", a mai arătat premierul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc cere ministerelor şi companiilor de stat să publice online liste cu investiţiile.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc cere ministerelor şi companiilor de stat să publice online liste cu investiţiile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei