Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 aug 2011 - Anul XVI, nr. 198 (4796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta îi cere lui Băsescu să probeze că Geoană a primit sponsorizare de la Gold Corporation

Marţi, 23 August 2011 (15:29:22)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, îi cere preşedintelui Traian Băsescu să probeze acuzaţiile potrivit cărora Mircea Geoană că ar fi primit finanţare din partea Gold Corporation, el anunţând că, în caz contrar, PSD îl va acţiona în judecată pentru repararea daunelor de imagine produse.

Într-o scrisoare deschisă transmisă, marţi, şefului statului, liderul PSD precizează că a verificat contabilitatea partidului şi a constatat că nu există înregistrată nicio sponsorizare pe care compania Gold Corporation să o fi acordat-o fostului candidat al PSD la Preşedinţia României, Mircea Geoană.

"Înţeleg din declaraţiile dumneavoastră că aveţi cunoştiinţă de o finanţare ilegală şi, din acest motiv, vă rog să ne comunicaţi şi nouă aceste date. De altfel, nu doar în calitate de Preşedinte, ci chiar de simplu cetăţean, sunteţi obligat de lege să nu ascundeţi asemenea indicii şi să le prezentaţi instituţiilor competente pentru a stabili sancţiunile ce se impun", menţionează Ponta.

El îi dă asigurări şefului statului că, imediat ce asemenea ilegalităţi ar fi constatate, nu va ezita să ia măsurile politice corespunzătoare în calitatea sa de preşedinte al PSD.

"În cazul în care nu veţi face publice aceste date, vom considera că afirmaţiile dumneavoastră reprezintă un nou gest de iresponsabilitate, devenit deja uzual pentru dumneavoastră, care vă descalifică iremediabil, incompatibil cu funcţia pe care vremelnic o detineţi, o nouă calomnie gravă la adresa unui fost preşedinte al partidului nostru", susţine social-democratul.

Victor Ponta mai arată, în scrisoarea deschisă, că imaginea României faţă de un preşedinte care merge constant la televiziunea plătită din bani publici "ca să arunce minciuni grosolane" despre opozanţii politici este deja "deplorabil".

"Vă anunţ oficial că într-un asemenea caz PSD vă va acţiona în judecată pentru repararea daunelor de imagine produse nouă ca partid şi candidatului nostru la functia prezidenţială!", îl avertizează preşedintele PSD pe Traian Băsescu.

Pe de altă parte, Ponta face un apel la Traian Băsescu de a sprijini PSD în "demersul inovator" pe care l-a propus spaţiului public românesc de a determina compania Gold Corporation, şi, în general, toate grupurile de interes economic, să facă publice toate cheltuielile pentru promovarea acestui proiect în România, inclusiv plăţile către oameni politici şi lideri de opinie.

"Dumneavoastră sunteţi un politician aflat la final de carieră şi vă puteţi asuma riscurile inerente unui demers de asemenea anvergură, indiferent de daunele pentru dumneavoastră sau apropiaţi. Ar fi un element pozitiv în aprecierea, din păcate preponderent negativă, a mandatelor dumneavoastră politice", mai scrie liderul PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că liderul PSD Victor Ponta este imatur şi că îşi va impinge partidul 20 de ani în opoziţie, respingând acuzaţiile acestuia potrivit cărora prin poziţia favorabilă proiectului Roşia Montană îşi protejează de fapt sponsorii de campanie.

Preşedintele Băsescu a negat că ar fi primit finanţare de la Gold Corporation, compania care ar urma să deruleze proiectul minier de la Roşia Montană, însă i-a sugerat lui Victor Ponta să verifice dacă Mircea Geoană, candidatul social-democrat la Preşedinţie, nu a beneficiat de o astfel de sponsorizare.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă, că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu favorabile derulării proiectului Roşia Montană sunt o încercare de a-şi proteja sponsorii din campania electorală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta îi cere lui Băsescu să probeze că Geoană a primit sponsorizare de la Gold Corporation.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta îi cere lui Băsescu să probeze că Geoană a primit sponsorizare de la Gold Corporation0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei