Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 aug 2011 - Anul XVI, nr. 198 (4796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inconştienţă plătită scump

Şoferul care a murit în timp ce era urmărit de poliţie avea la activ mai multe infracţiuni rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferul care a murit în accident după ce a scăpat maşina de sub control în timp ce era urmărit de poliţie avea la activ mai multe infracţiuni rutiere comise recent. Chiar cu o zi înainte de tragedia de duminică acesta fusese depistat băut la volan, cu o concentraţie de 0,73 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă în jur de 1,5 alcoolemie în sânge. Când a fost prins beat la volan el a comis practic o dublă infracţiune, asta pentru că avea şi permisul de conducere suspendat anterior, după ce fusese depistat la volanul unei maşini neînmatriculate, care avea aplicate plăcuţe false. Cu dosar penal pentru consum de alcool şi cu permisul suspendat, acesta a ieşit totuşi duminică în trafic, comiţând o nouă infracţiune, care din păcate avea să-i fie fatală.

De altfel, au precizat surse judiciare, bărbatul, Costan Mechno, în vârstă de 58 de ani, cu domiciliul în comuna Târnova, judeţul Arad, dar care locuia în Izvoarele Sucevei, se afla pe lista neagră a tuturor poliţiştilor din zonă, asta pentru că obişnuia să se urce la volan deşi avea permisul de conducere suspendat.  

Aşa s-a întâmplat şi duminică, în jurul orei 14.15, când patrula mixtă formată din poliţişti rutieri şi oameni ai legii de la Poliţia de Frontieră, aflată în serviciu de supraveghere a traficului pe DJ 175, în Izvoarele Sucevei, a observat maşina Citroen cu numere de înmatriculate provizorii cu care se deplasa bărbatul de 58 de ani.

La semnalul de oprire al poliţiştilor şoferul a demarat în trombă, pe urmele sale plecând, cu semnalele acustice şi luminoase pornite, o maşină a Poliţiei de Frontieră. Urmărirea a continuat în jur de zece kilometri, din Izvoarele Sucevei spre Moldova Suliţa, martorii povestind că şoferul fugar circula cu 130-150 de kilometri la oră. Intrat într-o curbă, pe raza satului Benia, Costan Mechno a pierdut controlul asupra volanului, ieşind în afara drumului pe contrasens. Maşina a izbit un gard din lemn, după care s-a răsturnat pe păşunea din apropiere.

Şoferul, care nu avea centură de siguranţă, a fost proiectat în afara maşinii, suferind grave leziuni craniene şi decedând instantaneu.

Bărbatul decedat era posesor de permis din conducere din 1992.

Pe baza probelor recoltate la necropsie se va stabili dacă acesta era băut şi în momentul accidentului fatal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul care a murit în timp ce era urmărit de poliţie avea la activ mai multe infracţiuni rutiere.
 Vizualizări articol: 2609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şoferul care a murit în timp ce era urmărit de poliţie avea la activ mai multe infracţiuni rutiere5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Procedura gresita ! trimis de
(23 aug 2011, 12:42:53
Am comentat si la articolul de ieri si am spus ca nu mi se pare corect sa fugaresti un contravenient pana il vezi mort. La viteza cu care circula si drumul care este ingust se putea sa omoare mai multe persoane mai ales copii care nu se feresc fiindca nu realizeaza ce pericol ii asteapta , si toate acestea din ambitia politiei de a fugari un sofer inconstient in stare de ebrietate . Am spus si ieri ca in viziunea mea ar fi fost mai corect sa se procedeze la blocarea drumului cu metode specifice , decat sa fie urmarit de masina politiei . Am spus si ieri o spun si azi ca politia nu prea are motive sa-si faca titlu de glorie din acest caz.
1.1  RE: Procedura gresita ! trimis de
(23 aug 2011, 13:39:08
MODERAT...da-mi si mie exemple de metode specifice.
1.2  RE: Procedura gresita ! trimis de
(23 aug 2011, 18:45:46
MODERAT probabil ca sa uitat la prea multe filme americane...:)) vrei sa puna 2 loganuri perpendicular pe drum ?:)) sau vrei role cu tepi pentru spargerea rotilor. Fratele meu nu suntem in america. In USA se tragea dupa el si gata. La noi si asa fac abuzuri de functie acesti asa numiti "oameni ai legii". Ca politaii comunitari dirijeaza circulatia, politai locali prin sate opresc masini si cer actele , asigurare, rovonieta. Mai nou politia de frontiera se leaga de rovinietele masinilor, ei nestiind la ce foloseste acea taxa numita ROVINIETA. Politia rromana niciodata nu o sa fie la standardele moderne. Acum le`a dat BMW 320 Sport si LOTUS celor din Bucuresti. Sa vedem cat tin acele masini.
2.   Comentariu trimis de
(23 aug 2011, 14:46:36
Asa cum procedeaza si politia din alte state . Blocheaza drumul cu masini ale politiei si asteapta pregatiti sa intervina , inclusiv cu armanentul din din dotare . Daca totusi fugarul se strecoara printre masinile politiei atunci vor trage in rotile masini fugarului . Ca sa fugaresti un inconstient fara sa faci un blocaj pentru al opri mi se pare o greseala care ar putea costa vieti ale unor oameni nevinovati care din intamplare s-ar afla in perimetrul respectiv . Este o problema care ar merita dezbatuta foarte serios ca sa se stabileasca daca este oportun ca masina politiei sa goneasca cu 130 km la ora un fugar inconstient , sau e mai bine sa faci un baraj pentru a opri fugarul. Acum sunt mijloacele tehnice de comunicare care ajuta politia in demersul lor , de ce sa fie folosita o metoda din vremea cand nu erau mijloacele de comunicare actuale.
2.1  RE: Comentariu trimis de
(23 aug 2011, 15:00:51
CUM ATI spus chiar DVS dle MODERAT.....,,IN ALTE STATE NU IN ROMANIA"
2.2  RE: Comentariu trimis de
(23 aug 2011, 15:15:03
Atunci cand depistezi un infractor, ca si incazul de fata, nu ai de unde sa stii ce reactii va avea. Ma indoiesc ca prin statia din dotare,s-ar putea bloca acel drum cu alte masini ale politiei. La noi, e mai rar fenomenul de urmarie a infractorului cu masina din dotare. In alte state cum a mentionat MODERAT...se poate.
In Romania sistemul de justitie e de asa natura incat sunt "portite" peste tot.
In cazul de fata, raposatul a facut o multime de infractiuni: neoprirea la semnalul agentului, conducerea pe un drum public cu permisul suspendat, depasirea vitezii legale in localitate s.a.m.d. Daca era prins era judecat pt fapta cu gravitatea cea mai mare... in alte state se insumau infractiunile.
3.   Comment trimis de
(23 aug 2011, 15:21:54
Cate urmariri nu ati vazut la tv in SUA ? Cate s-au finalizat cu decese ? Multe, acolo se trage apoi se someaza ! Pt. MODERAT- victima era infractor nu contravenient (e o mare diferenta) ! In afara de a vorbi vorbe voi chiar nu aveti de lucru ?
4.   Comentariu trimis de
(23 aug 2011, 16:03:38
Va rog sa-mi explicati de ce era necesar ca sa fie prins tocmai atuci , nu se putea lasa putin mai tarziu , mai ales ca era cunoscut de politie nu era un strain era un cetatean din comuna si probabil cand a fost depistat de politie nu a fost un singur politist ci au fost mai multi asa ca daca se ajungea in justitie erau destui martori care sa dovedeascca ca au vazut pe ,, infractorul'' la volanul masini . Pt. dl. EROLL , si eu sunt de parere ca mai bine trageau in cauciucuri imediat ce au vazut ca are intentia sa fuga decat sa faca urmarirea.
4.1  RE: Comentariu trimis de
(23 aug 2011, 16:09:24
Trebuia prins in flagrant. A trage in cauciucuri, din viteza masinii.....ma indoiesc de precizia politistilor.
4.2  RE: Comentariu trimis de
(23 aug 2011, 17:13:42
Era foarte necesar sa-l prinda atunci, ca sa nu o omoare pe mama, sotia, fiica/fiul sau vreun prieten de-al tau.Un alcolist notoriu care dupa atatea dosare penale intocmite, nu si-a dat seama de gravitatea faptelor sale.Pentru el era la fel de normal sa conduca beat sau fara permis.Cat despre mijloacele specifice de blocare, in speta autospecialele Logan, cunosc multe spete in care polititii cu salarii taiate au suportat pagubele produse, pentru ca asa e legea la noi, smecherii gasesc portite, asa cum acest smecher a gasit "PORTITA SPRE RAI SAU IAD DUPA JUDECATA LUI SF.PETRU::))). Pacat ca s-a ajuns la deces, dar ce a cautat aia a gasit.Dumnezeu sa-l ierte pe infractor , iar politistilor multa bafta in exercitarea atribtiilor de serviciu in mod cat mai corect, lucru ce trebuie sa-l faca mai toti colegii lor(uscaturile din padure au cam inceput sa se inmulteasca, atentie la neatentie)!
5.   Iepurele și ogarii trimis de
(23 aug 2011, 22:03:54
Florinel mamă,tot așa să-ți meargă,de ce insiști cu articolul asta de rahat?Vrei să ți-l fac varză ca aseară?Da mai dă-l dracului de infractor,nu rupe ☭  cu tot felul de nemernici .Treci și tu la subiecte mai fierbinți;aproposito,ce mai face surioara ta?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei