Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 aug 2011 - Anul XVI, nr. 198 (4796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mama poliţistului Codruţ Oprea a primit la spital decoraţia acordată de preşedintele Traian Băsescu

Marţi, 23 August 2011 (14:59:12)

Mama poliţistului Codruţ Oprea, care în septembrie 2010 a fost lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, a primit marţi, la Spitalul Floreasca, decoraţia Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler acordată fiului ei în 12 august, de preşedintele Traian Băsescu.

Decoraţia a fost primită de mama lui Codruţ Oprea, care a stat lângă patul lui, împreună cu o rudă a poliţistului. Mama lui Codruţ Oprea a plâns continuu, povestesc cadrele medicale prezente în salon.

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat, în 12 august, cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, "în semn de apreciere pentru profesionalismul, curajul şi fermitatea de care a dat dovadă în timpul executării misiunilor", pe Codruţ Oprea, care a fost rănit grav în 2010 de un membru al clanului Ghenosu. Decretul menţionează că plutonierul (r) Codruţ Oprea este "un model al tinerelor generaţii de poliţişti".

Starea lui Codruţ Oprea este în continuare foarte gravă, deşi poliţistul a fost tratat în mai multe spitale din România şi din Austria.

"Bărbatul este în stare vegetativă. Mai deschide ochii, mai mişcă mâna şi cam atât. Nutriţia şi mobilizarea sunt susţinute artificial. Folosim un tratament foarte agresiv la infecţii, atunci când apar astfel de situaţii", a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa.

Reprezentanţii Poliţiei Române au anunţat luni că vor merge la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde Codruţ Oprea este internat, pentru a-i da distincţia acordată de preşedinte. Aceştia nu au putut intra în salon luni şi au revenit marţi.

Propunerea de acordare a distincţiei a fost făcută de Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în rezervă şi în retragere - Filiala Dâmboviţa, fiind aprobată de inspectorul general al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa.

Poliţistul Codruţ Oprea, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, a fost dus în comă de gradul IV la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în noaptea de 4 spre 5 septembrie 2010, după ce a fost lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, de George Daniel Uţă, membru al grupării Ghenosu.

Codruţ Oprea a suferit două intervenţii chirurgicale de mare risc pentru îndepărtarea hematomului de la nivelul creierului şi pentru efectuarea unei decompresii cerebrale. Codruţ Oprea a fost transferat la începutul lunii noiembrie 2010 la o clinică specializată în neurochirurgie din Austria.

La 30 martie 2011 el a fost adus în ţară şi internat la Spitalul Militar din Capitală, Ministerul Administraţiei şi Internelor suportând costurile tratamentului. Ulterior el a fost transferat la Spitalul Floreasca.

În urma apelului umanitar lansat de conducerea MAI, angajaţii instituţiei au contribuit benevol cu sume de bani pentru a susţine tratamentul poliţistului, fiind achitate astfel o parte din serviciile medicale. Totodată, societatea civilă a susţinut apelul umanitar lansat de familie prin intermediul mass-media.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama poliţistului Codruţ Oprea a primit la spital decoraţia acordată de preşedintele Traian Băsescu.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mama poliţistului Codruţ Oprea a primit la spital decoraţia acordată de preşedintele Traian Băsescu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei