Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mai 2011 - Anul XVI, nr. 110 (4708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Moldovan:Am asistat la o demagogie nemaiîntâlnită a Guvernului, care ne-a vorbit de strânsul curelei

Joi, 12 Mai 2011 (15:18:34)

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că Guvernul a dat dovadă de o "demagogie nemaiîntâlnită" întrucât a cerut populaţiei "să strângă cureaua", în timp ce cheltuielile guvernamentale au crescut în 2010 faţă de 2009.

Moldovan a spus că, potrivit unor date statistice prezentate recent de Institutul Naţional de Statistică şi de alte institute, în 2010, PIB-ul României a scăzut cu 1,3 la sută doar România şi Grecia rămânând în recesiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"România este deja de opt trimestre în recesiune, în condiţiile în care majoritatea statelor UE au fost doar patru trimestre în recesiune. România e pe ultimul loc în UE în ce priveşte calitatea instituţiilor şi eficienţa forţei de muncă. Conform INS, în ultimii doi ani, s-au pierdut în ţara noastră 637.000 de locuri de muncă", a spus Moldovan.

El a citat şi o anchetă a Institutului Amigo, realizată împreună cu INS, potrivit căreia peste 1,6 milioane de români lucrează la negru, ţara fiind în schimb pe primul loc ca număr de taxe pe care agenţii economici şi populaţia trebuie să le plătească.

"Am asistat la o demagogie nemaiîntâlnită a Guvernului, care ne-a vorbit de strânsul curelei, de reducerea cheltuielilor şi lucrul acesta se face prin cei care îşi câştigă existenţa prin muncă. În schimb, cheltuielile guvernamentale au crescut în 2010 cu 4,2 la sută faţă de 2009, iar cheltuielile cu bunuri şi servicii ale Guvernului au fost mai mari în 2010 cu 5,2 la sută faţă de 2009. Deci reducerea cheltuielilor s-a făcut doar cu veniturile bugetarilor, pensionarilor şi ale celor care îşi desfăşoară activitatea în mod cinstit", a spus el.

Moldovan a adăugat că, potrivit cifrelor pe care le are la dispoziţie, în 2011 România are de plătit câte şase milioane de euro pe zi dobânzile împrumuturilor Guvernului Boc, în condiţiile în care datoria externă a crescut, la finalul lui 2010, la 92 de miliarde de euro şi investiţiile străine au fost, în 2010, la 25 la sută faţă de 2008.

"Evaziunea fiscală este estimată la 36 la sută din PIB, cel mai redus grad de absorbţie a fondurilor europene. România pierde zilnic 15 milioane de euro din fondurile europene care ar putea fi atrase, iar toţi care îşi desfăşoară activitatea în domeniul bugetar au avut o scădere de 40 la sută a puterii de cumpărare la nivelul anului 2010", a spus Moldovan.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moldovan:Am asistat la o demagogie nemaiîntâlnită a Guvernului, care ne-a vorbit de strânsul curelei.
 Vizualizări articol: 369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moldovan:Am asistat la o demagogie nemaiîntâlnită a Guvernului, care ne-a vorbit de strânsul curelei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei