Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mai 2011 - Anul XVI, nr. 110 (4708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patriarhia Ierusalimului a rupt relaţiile cu Biserica Ortodoxă Română

Patriarhia Ierusalimului a rupt relaţiile cu Biserica Ortodoxă Română, din cauza Aşezământul românesc de la Ierihon, Patriarhia Română anunţând că regretă această decizie unilaterală.

Patriarhia Română a arătat, ieri, într-un comunicat de presă, că în 9 mai, pe site-ul oficial al Patriarhiei Ierusalimului a fost postat un comunicat cu titlul "Patriarhia Ierusalimului a întrerupt comuniunea cu Patriarhia Română".

"Deşi în urma vizitei la Patriarhia Ierusalimului a Preasfinţitului Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop vicar patriarhal, din ziua de 15 aprilie 2011, s-a convenit iniţierea unui dialog bilateral frăţesc între cele două Patriarhii pentru identificarea unei soluţii privind existenţa Aşezământului românesc de la Ierihon, Patriarhia Română constată cu surprindere şi regret că Patriarhia Ierusalimului a luat o decizie unilaterală", precizează sursa citată.

Problema atitudinii Patriarhiei Ierusalimului faţă de Aşezământul românesc de la Ierihon, cămin pentru pelerinii români care vizitează Ţara Sfântă, precum şi relaţiile Patriarhiei Române cu Patriarhia Ierusalimului vor fi discutate în şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 19-20 mai, se mai arată în comunicatul citat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriarhia Ierusalimului a rupt relaţiile cu Biserica Ortodoxă Română.
 Vizualizări articol: 1018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Patriarhia Ierusalimului a rupt relaţiile cu Biserica Ortodoxă Română5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mă calcă pe nervi manipularea prin omisiune. trimis de
(12 mai 2011, 12:22:28
Monitorul de ce faceti economie de cuvinte? Care este de fapt motivul ruperii relațiilor? Din comunicatul Patriarhiei și din articolul dvs. reiese o chestie copilărească de genul: „maaamaaa, Theofil nu mă lasă să construiesc un castel de nisip!”. Vai ce poziție comodă de victimă. Însă articolul dvs. ar fi trebuit să precizeze și ceva detalii referitoare la așezământul sus menționat care în fapt înseamnă o biserică alături de care s-a construit un ansamblu de clădiri, unele de 3 etaje, cu destinație nu tocmai religioasă. Iar toate acestea s-au realizat în mod NECANONIC adică fără încuviințarea Patriarhiei Ierusalimului – autoritate spirituală și religioasă a „Bisericii mamă” a creștinătății. Traducând în dulce grai mioritic de pe plaiuri Ieșene unde Daniel si-a făcut ucenicia în trebile dinarului, rezultă că românașii întâi au construit după care s-au ostenit de a obține… avizele și acordurile necesare. (binecuvântarea Patriarhiei Ierusalimului putându-se încadra la categoria acorduri!). Deci plângerea lui Daniel către mama lui sună de fapt altfel: „ maaamaaa, Theofil nu mă lasă să mă joc cu mingea lui pe terenul lui de joacă!”
Consecințe imediate ale ruperii acestor relații frățești: încetarea pomenirii numelui Ultrafericitului Daniel în bisericile de sub conducerea patriarhiei Ierusalimului precum și CATERISIREA preotului Ieronim Crețu. Despre nemaipomenirea numelui Megafericitului nici o pierdere, uite așa slujba va deveni mai curată, dar caterisirea în limbaj diplomatic echivalează cu expulzarea (las pe seama celor îndreptățiți nuanțarea semnificațiilor canonice ale termenului). E cîhhh! cum ar spune aceeași mici copii.
P.S. Yolanda, bagă o afurisenie!
1.1  RE: Mă calcă pe nervi manipularea prin omisiune. trimis de
(12 mai 2011, 16:35:17
"P.S. Yolanda, bagă o afurisenie!" rolling on the floor clasic!
1.2  RE: Mă calcă pe nervi manipularea prin omisiune. trimis de
(12 mai 2011, 17:22:45
Cum pui emoticoane că vreau și eu?
1.3  RE: Mă calcă pe nervi manipularea prin omisiune. trimis de
(12 mai 2011, 18:23:20
Nu le poti alege, dar banuiesc ca sunt copiate cele de pe YM atunci cand le introduci manual, prin tastare. Asa: laughing rolling on the floor big grin smug straight face i dont know love struck Banuiesc ca nu merg toate.
2.   Testare emoticoane trimis de
(12 mai 2011, 18:30:31
Pt. Kevin71: happy confused surprise devil angel sick yawn hypnotized on the phone i dont want to see sad love struck angry crying nerd dont tell anyone drooling liar call me hurry up winking blushing smug laughing talk to the hand no talking thinking waiting at wits end rock on big grin tongue cool straight face sleepy clown doh :- phbbbbt time out thumbs down >:d it wasnt me Nu cred ca au mers toate big grin
3.   Ia să-ncerc si eu trimis de
(12 mai 2011, 18:42:07
:Dwinkinglaughing
4.   URBI ET ORBI! - Un răspuns de pe goagăl. trimis de
(12 mai 2011, 18:46:17
Emoticoanele pot fi incluse in comentariile voastre prin simpla scriere a scurtaturii din tastatura a acestora in cadrul comentariilor sau post-urilor pe care le faceti pe acest site.
Intreaga lista de emoticons poate fi vazuta la adresa:
 ☭  ϑ
5.   Test. trimis de
(12 mai 2011, 18:51:26
happy happy
sad sad
winking winking
big grin big grin
batting eyelashes batting eyelashes
>:D blushing
tongue tongue
kiss kiss
broken heart broken heart
surprise surprise
angry angry
smug smug
cool cool
worried worried
whew whew!
devil devil
crying crying
laughing laughing
straight face straight face
raised eyebrows raised eyebrows
rolling on the floor rolling on the floor
angel angel
nerd nerd
talk to the hand talk to the hand
call me call me
on the phone on the phone
at wits end at wits' end
wave wave
time out time out
day dreaming day dreaming
sleepy sleepy
rolling eyes rolling eyes
loser loser
sick sick
dont tell anyone don't tell anyone
no talking no talking
clown clown
silly silly
applause
nail biting nail biting
hypnotized hypnotized
liar liar
waiting waiting
:-:P phbbbbt
6.   Da aistea merg? trimis de
(12 mai 2011, 19:08:00
puppy dog eyes puppy dog eyes
i dont know I don't know
not listening not listening
pig pig
cow cow
monkey monkey
chicken chicken
rose rose
good luck good luck
flag flag
pumpkin pumpkin
coffee coffee
idea idea
skull skull
bug bug
alien alien
frustrated frustrated
[-O- peace sign
shame on you shame on you
dancing dancing
bring it on bring it on
hee hee hee hee
chatterbox chatterbox
not worthy not worthy
oh go on oh go on
star star
hiro hiro
billy billy
april april
yin yang yin yang
bee bee
transformer transformer*
7.   Emotii trimis de
(12 mai 2011, 20:39:20
Lasand la o parte emoticoanele, suntem un neam de pupatori de moaste! Pana nu o sa se schimbe mentalitatea " poporului suveran" o sa ramanem periferia Europei! Vad toti credinciosii ca fac bale, de unde au bani popii sa se plimbe cu limuzine flancate de SRI?
7.1  RE: Emotii trimis de
(12 mai 2011, 21:07:01
Emoticoanele sunt un mod finuț și ironic de a arăta că nici pe draqu nu mai interesează tâlhăriile sutanelor.
Ceva citate că nu am chef să mai gândesc atâta timp cât au făcut-o alte minți cu ștaif:
Mihai Eminescu despre Biserica catolică: "Toate popoarele care posedă o înaltă civilizație astăzi, dacă nu sunt, au fost măcar mult timp catolice";
Leonardo da Vinci: “La drept vorvind, curțile principilor sunt ca preoții: ele nu îți dau altceva decât apa, vorbe si fum. Cel care cere altceva, cere zadarnic.”
Emil Cioran: „Ortodoxia noastră este circumstanțială, atenuată și neprimejdioasă. Stilul nostru religios este labil și gelatinos. Neavând nimic iruptiv, el nu mai poate constitui o intervenție în destinul nostru. În viitor ortodoxia se va târî după România. N-am avut un destin religios dramatic. Este chiar bine sa fii ortodox. Nae Ionescu spunea odată că neamul românesc odihnește în ortodoxie. Oare nu odihnește mai repede ortodoxia în el?
Creștinismul nostru e pastoral si, într-un anumit sens, neistoric. El se desfășoară ce e drept pe un plan colectiv, dar nu stimulează și nu determină un sens ascendent al comunității. N-are nimic gotic religiozitatea autohtonă. În ea predomină cenușiul picturii bizantine; sufletul nostru religios se îmbracă în culori afumate. Dacă am fi fost cu adevărat niște credincioși activi, trebuia să fim astăzi mult mai departe în mersul nostru. Dar pulsațiile în andante definesc toate domeniile vieții noastre.”
7.2  RE: Emotii trimis de
(12 mai 2011, 21:14:07
Yolandaaaa, am hulit încontra pochilor! Bagă o anatemă că deja treburile sunt grave!
=))devil
8.   La naiba trimis de
(13 mai 2011, 09:24:48
cu ei cu totlaughing Manipulatorii nr.1 apoi politicieniilaughing Yolanda cum e treaba cu zeul acestei religii ? il mai vezi sau nu ?
9.   Pentru cei care vorbesc impotriva Bisericii trimis de
(16 mai 2011, 12:33:34
Nu stim dedesupturile acestei chestiuni. Nu mai criticati Biserica si pe slujitorii ei. Ortodoxia tine Romania, si lumea intreaga. Ortodoxia este suma invataturilor dumnezeiesti, pe care ni le-a lasat Dumnezeu prin Sfintii Sai Apostoli transmisa mai departe in Sfanta Traditie) si prin Sfanta Scriptura. Avem milioane de martiri care au murit pentru acest adevar. Avem domnitori care au aparat Dreapta-Credinta si patria, cu sabia in mana. Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, luptau pentru tara, au zidit Sfinte Manastiri si Biserici, si sunt inmormantati acolo si pomeniti de sute de ani. Mamele lor au devenit calugarite. Sfantul Voievod Constantin Brancoveanu si-au dat viata, impreuna cu cei 4 copii ai lui si cu sfetnicul Ianache Vacarescu, neprimind sa renunte la Dreapta-Credinta, asa cum se si cuvenea, si sunt trecuti in Calendar. Apoi martirii care au murit refuzand unirea cu romano-catolicii (Sfintii Sofronie de la Cioara, Oprea Miclaus, etc). Apoi Sfintii Ierarhi Marturisitori Orest si Sava. Si altii, in vremurile indepartate, si in vremurile mai apropiate. Nu veniti voi sa denigrati Ortodoxia. De altfel, imi pare rau pentru voi, nu o spun cu rautate, dar un pic va descalificati singuri, pentru ca dupa ce atacati Biserica va ganditi la emoticoane. Deci nici macar voi nu luati in seama ceea ce scrieti voi insiva. Ca daca era un subiect care va preocupa cu adevarat, nu va mai statea mintea la emoticcoane, si sa faceti glume, pentru ca v-ati fi gandit la subiectul de fata. Chiar daca conceptia voastra este gresita, cel putin ati fi aratat ca va raportati cu seriozitate la convingerile voastre. Acuma, vedeti ca aceasta superficialitate tradeaza ea insasi faptul ca va aflati in inselare. Si diavolul va rataceste si cu convingerile gresite, si cu raportarea superficiala la ele, ca sa nu va raportati la ele serios si sa ajungeti la Adevar. Daca sunteti sinceri si cautati, veti ajunge la Adevar, care este o Persoana (Hristos).
10.   Pentru cei care vorbesc impotriva Bisericii (2) trimis de
(16 mai 2011, 12:52:33
Raportarea serioasa la subiect nu inseamna neaparat studiu, desi si acesta poate fi de folos. Inseamna sa puneti mana si sa aplicati voi insiva ceea ce ne invata Dumnezeu prin Sfanta Lui Biserica. Adica sa va cautati un duhovnic, sa va spovediti si sa puneti inceput bun, cu hotarare, de care este legat faptul ca trebuie lasat pacatul, sa faceti fapte bune (participarea la Sfintele Slujbe ale Bisericii, rugaciune, milostenie, etc), sa va smeriti, etc. Si atunci veti intelege ca Adevarul se gaseste in Biserica. Degeaba vorbiti voi impotriva credinciosilor care se duc an de an la Hramul Cuvioasei Parascheva, si la Hramul altor Sfinti, la Sfintiri de Biserici, si in general la Sfintele Slujbe ale Bisericii. Acei oameni au simtit ajutorul efectiv al lui Dumnezeu. Degeaba spuneti voi nu stiu ce lucruri. Daca le-ati spune lor astfel de lucruri, ei ar compara "argumentele" voastre cu ceea ce a ramas inscris in sufletul si trupul lor, lucruri palpabile, pe care nu le puteti combate. Pentru ca daca omul avea o boala, sau nu gasea servici, sau avea alte probleme, si a strigat la Dumnezeu si la Sfinti, si Dumnezeu a rezolvat problema, pentru mijlocirea Sfintilor si pentru evlavia si credinta omului, si pentru necazul lui, apoi acel lucru nu se poate sterge din suflet. In loc sa huliti Biserica si pe Sfanta Parascheva sau pe ceilalti Sfinti, mai bine va rugati voi insiva cu credinta, sa va arate Dumnezeu calea care duce la mantuire, adica aceea care am spus-o mai sus. Pe acea cale mergem toti care dorim sa ne mantuim.
11.   Pentru cei care vorbesc impotriva Bisericii trimis de
(16 mai 2011, 13:15:07
KEVIN75 a dat un citat despre civilizatie. Mai intai ca trebuie vazut contextul in care a spus Eminescu acel lucru. Am auzit ca Eminescu a fost scos din viata publica mai repede decat s-a planificat, deoarece au aflat ca pregatea un material impotriva ereticilor catolici daca am inteles bine, un text impotriva incercarilor ereticilor catolici de face prozelitism, sau ceva asemanator). Civilizatia dezvoltata material nu inseamna nimic daca oamenii din acel neam se afla in erezie. Si chiar de ar fi fost in Dreapta-Credinta, tot nu ar fi fost buna neaparat. Infrastructura, economia dezvoltata, etc, au o valoare minora in comparatie cu sufletul, pentru ca primele sunt trecatoare, iar sufletul este vesnic. Se pare ca unii dintre semenii nostri oameni nu inteleg acest cuvant. Poate ca ei insisi isi sunt piedica in intelegerea cuvantului. Daca nu ne tinem de Invatatura Bisericii, riscam sa ne ratacim. De exemplu, unul din lucrurile pe care Dumnezeu Le-a pus in Sfanta Lui Biserica este postul. Sfintii Parinti ne invata ca printre alte bunatati pe care ni le aduce postul, atunci cand facem ascultare de Dumnezeu prin Sfanta Lui Biserica si postim, este ca mintea se mai elibereaza din viata simturilor si incepe sa inteleaga anumite lucruri care tin de realitatea duhovniceasca, mai ales cand unim postul cu celelalte lucrari de care este legat acesta, ma refer la rugaciune si la milostenie. Si cand facem aceste lucruri, si in general cand facem voia Lui Dumnezeu, in timp ajungem sa intelegem aceste lucruri duhovnicesti, cum ne invata Sfintii Parinti ai Bisericii. Deci sa facem noi ceea ce trebuie si atunci vom scapa de aceste inselari, salvandu-ne sufletul de la pieire.
12.   AMIN! trimis de
(17 mai 2011, 18:47:30
Băi tu ești GLACIATUS de pe Ev.Z și ai venit să ne tămâiezi și aici?
Zi mai pe scurt că suntem băieți cetiți care au trecut de clasa a doua și se prind repede. Principialul „Repetitio mater studiorum est” aplică-l la oițele de nivel intelectual mediu care nu-și pun întrebări și iau drept reper rezumatul alcătuit de păstori (ceea ce în definitiv este un lucru bun și lăudabil.)
În articol nu este vorba câtuși de puțin de trăire religioasă CI DE TÂLHĂRIILE UNOR USCĂTURI CAMUFLATE ÎN SUTANĂ ȘI CARE-I FAC SĂ SE RUȘINEZE PE TOȚI CEILALȚI CLERICI HARICI.
P.S. trebuie să-mi plătești salariul pe cei 4 ani cu care mi-ai micșorat vârsta!
Și nu mai posta după închiderea ediției! Sau dacă o faci sună din trâmbiță să știe și împricinații ca să o punem de un colocviu. Tu fierbi ibricul de cafea iar eu aduc duhanul!
13.   AMIN! trimis de
(17 mai 2011, 18:48:02
Băi tu ești GLACIATUS de pe Ev.Z și ai venit să ne tămâiezi și aici?
Zi mai pe scurt că suntem băieți cetiți care au trecut de clasa a doua și se prind repede. Principialul „Repetitio mater studiorum est” aplică-l la oițele de nivel intelectual mediu care nu-și pun întrebări și iau drept reper rezumatul alcătuit de păstori (ceea ce în definitiv este un lucru bun și lăudabil.)
În articol nu este vorba câtuși de puțin de trăire religioasă CI DE TÂLHĂRIILE UNOR USCĂTURI CAMUFLATE ÎN SUTANĂ ȘI CARE-I FAC SĂ SE RUȘINEZE PE TOȚI CEILALȚI CLERICI HARICI.
P.S. trebuie să-mi plătești salariul pe cei 4 ani cu care mi-ai micșorat vârsta!
Și nu mai posta după închiderea ediției! Sau dacă o faci sună din trâmbiță să știe și împricinații ca să o punem de un colocviu. Tu fierbi ibricul de cafea iar eu aduc duhanul!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei