Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mai 2011 - Anul XVI, nr. 110 (4708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boureanu: PDL este amorţit; cu Blaga şef la partid, relaţiile cu Băsescu vor fi "mult mai active"

Joi, 12 Mai 2011 (15:18:04)

Cristian Boureanu, candidat la funcţia de prim-vicepreşedinte PDL, susţine, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că partidul este "amorţit" şi că, după Convenţia Naţională, relaţiile cu Traian Băsescu vor fi mai bune, iar cu Vasile Blaga la şefia PDL, aceste relaţii vor fi "mult mai active".

Cristian Boureanu precizează că mandatul noii conduceri a PDL va fi pentru un an de zile, cu obiectivul câştigării alegerilor.

"Noi aici vorbim despre nişte alegeri pe un an, poate un an şi jumătate, cu un obiectiv extrem de clar: alegerile din 2012. Vom câştiga, atunci echipa care va fi la putere va rămâne pe patru ani, dacă nu, vom avea, fără doar şi poate, o Convenţie Naţională la începutul lui 2013. E corect, e normal. E corect şi faţă de membrii noştri de partid, dar este corect şi faţă de cei care ne aleg din exteriorul partidului", a spus Boureanu.

El a adăugat că PDL trebuie să fie "un partid deschis, nu un partid autist".

"Dacă ne ascultăm numai pe noi, ne uităm ce frumoşi suntem în oglindă şi ne întâlnim în şedinţele noastre şi ne lăudăm unii pe alţii, s-ar putea să îi pierdem din vedere tocmai pe cei care ne votează, să ne alegem doar cu simpatia membrilor şi a familiilor lor. Ori, obiectivul tocmai acesta este: să fim atenţi la ce ne cer cei care ne votează sau cei care ne-au votat – acei 17% care au plecat şi care îşi doresc o schimbare", a explicat Boureanu.

Întrebat dacă este de părere că această schimbare o doreşte şi Traian Băsescu, Cristian Boureanu a răspuns: "Preşedintele şi-a exprimat un punct de vedere. O schimbare la nivelul conducerii şi la nivelul atitudinii a cerut-o. Deci, nu ne uităm numai la vârfuri, la Emil Boc şi la Vasile Blaga. Preşedintele şi-a exprimat o susţinere pentru Emil Boc, dar o schimbare la nivelul atitudinii partidului, Traian Băsescu o cere de luni de zile".

Boureanu apreciază şi că relaţiile dintre PDL şi Traian Băsescu vor fi mai bune după Convenţia Naţională a partidului.

"Chiar şi cu Vasile Blaga preşedinte şi, în orice caz, cred că vor fi mult mai active. Se va simţi o schimbare. Există o blazare la nivelul PDL. Am intrat în amorţire. Toate eforturile s-au concentrat pe zona guvernamentală, şi este normal, pentru că am dat ca premier preşedintele partidului, dar partidul a intrat în amorţire şi noi avem nevoie ca partidul să fie cel care dă direcţia Guvernului, pentru că până la urmă despre asta vorbim. Au fost nişte măsuri luate de partid, din programul partidului, de care nimeni nu a mai vorbit", a adăugat Boureanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boureanu: PDL este amorţit; cu Blaga şef la partid, relaţiile cu Băsescu vor fi "mult mai active".
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boureanu: PDL este amorţit; cu Blaga şef la partid, relaţiile cu Băsescu vor fi "mult mai active"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei