Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mai 2011 - Anul XVI, nr. 110 (4708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD: Eliminarea subvenţiei la căldură va sărăci aproape un milion de români

Joi, 12 Mai 2011 (15:17:28)

Purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu, a declarat, joi, că eliminarea subvenţiei la căldură va face ca aproape un milion de români să ajungă în sărăcie.

Senatorul PSD a afirmat, într-o conferinţă de presă, că eliminarea subvenţiei va face ca 337.000 de gospodării să ajungă în incapacitatea de a-şi plăti factura la încălzire.

Potrivit unei estimări prezentate de fostul secretar de stat în Guvernul Năstase Ilie Ştefan, prin eliminarea subvenţiei, preţul gigacaloriei ar ajunge la valori între 218 lei în Bucureşti şi 293 în Cluj.

Conform aceleiaşi estimări, preţul gigacaloriei s-ar majora, în Bacău, de la 154 lei la 238 lei, consecinţa fiind majorarea facturii la încălzire, pentru un apartament cu două camere, la 501 lei.

Pentru Bucureşti, eliminarea subvenţiei ar duce la creşterea preţului gigacaloriei de la 124 la 218 lei, iar factura la încălzire pentru un apartament cu două camere ar ajunge la 450 lei.

Potrivit lui Ştefan, soluţia eliminării subvenţiei la căldură nu este viabilă, întrucât costurile de la bugetul de stat sunt de doar de 500 milioane de lei anual.

Ministerele Finanţelor, Administraţiei şi Muncii vor prezenta în Guvern, în următoarele săptămâni, variante de lucru privind subvenţiile la energia termică, având în vedere că principiul subvenţionării nu va mai fi aplicat tuturor persoanelor indiferent de venituri, a anunţat Guvernul.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, marţi, că Guvernul s-a angajat în ultimele discuţii cu Fondul Monetar Internaţional să elimine subvenţia la energia termică în perioada imediată astfel că factura populaţiei pentru încălzire şi apă caldă ar putea creşte cu până la 60% până la finele anului, în funcţie de capacitatea primarilor de a acoperi diferenţa din surse proprii

Subvenţia pentru producerea energiei termice este acordată în prezent atât de la bugetul de stat, cât şi de la bugetele locale.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat agenţiei MEDIAFAX că Guvernul va elimina subvenţia acordată de la nivel central până la finele anului, dar va menţine la acelaşi nivel sau chiar va creşte ajutoarele pentru încălzire acordate persoanelor defavorizate.

În prezent, de la nivel central, Guvernul acoperă până la 45% din cheltuielile cu combustibilul ale producătorilor de energie termică, iar preţul de facturare la populaţie diferă mult de la o localitate la alta, în funcţie de preţul de referinţă stabilit de către consiliul local şi subvenţia acordată de fiecare primărie.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD: Eliminarea subvenţiei la căldură va sărăci aproape un milion de români.
 Vizualizări articol: 413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD: Eliminarea subvenţiei la căldură va sărăci aproape un milion de români0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei