Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mai 2011 - Anul XVI, nr. 110 (4708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Raportul CE pe justiţie din iulie este crucial, Codurile nu sunt pentru MCV

Joi, 12 Mai 2011 (15:11:13)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat că cele patru Coduri nu sunt pentru Raportul CE pe justiţie din 1 iulie, "care este crucial pentru MCV dar şi pentru altele", aplicarea Codului Civil din 1 octombrie 2011 putând fi "vârful de lance" pentru celelalte trei.

Predoiu a precizat că cele patru coduri - Codul Civil, Codul de Procedură Civilă, Codul Penal şi Codul de Procedură - nu sunt pentru Comisia Europeană sau pentru Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), ci constituie un pas înainte pentru întreaga societate românească, nu numai pentru sistemul judiciar.

Ministrul Justiţiei a precizat că se discută despre "haosul" pe care l-ar provoca aplicarea Codului Civil de la 1 octombrie anul acesta, "astăzi, la 654 de zile de la adoptare şi 306 de când a fost anunţată data aplicării".

Concret, a spus ministrul, regândirea schemelor de personal şi accelerarea procedurii de pregătire a magistraţilor ar fi trebuit rezolvate.

Totodată, Cătălin Predoiu a declarat că "nimeni nu are în cap exerciţii de imagine când vorbeşte de Coduri", comparativ ca importanţă cu acestea fiind doar Constituţia.

Ministrul Justiţiei a subliniat că trebuie făcută reforma şi că nu trebuie să "rămână în sertar ca cea din 1999".

"Ieri am auzit magistraţi care spuneau că nu citesc Codurile pentru că nu vor intra în vigoare. (...) Cine are interesul să adopte Coduri care să crape în trei zile?", a spus ministrul, adăugând: "Toţi experţii au spus că tehnic se poate (aplica Codul Civil-n.r.). Daţi-i drumul!".

În şedinţa de joi a CSM au avut loc discuţii privind datele de la care vor fi aplicabile codurile, în urma unei solicitări a Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Raportul CE pe justiţie din iulie este crucial, Codurile nu sunt pentru MCV.
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Raportul CE pe justiţie din iulie este crucial, Codurile nu sunt pentru MCV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei