Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mai 2011 - Anul XVI, nr. 110 (4708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a alocat 2,55 milioane de lei pentru susţinerea unor publicaţii culturale

Joi, 12 Mai 2011 (15:21:28)

Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre prin care suplimentează cu 2,55 milioane de lei bugetele Ministerului Culturii, Academiei Române şi Consiliului Judeţean Mureş, pentru susţinerea editării unor publicaţii culturale.

Proiectul de Hotărâre privind suplimentarea bugetelor Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), Academiei Române şi Consiliului Judeţean Mureş, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2011, în vederea susţinerii editării publicaţiilor culturale, a fost postat în prealabil pe site-ul MCPN.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, în continuarea programului instituit prin Hotărârea de Guvern nr. 1238/2010 se are în vedere suplimentarea bugetului Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, la capitolul 67.01 "Cultură, recreere şi religie", titlul 20 "Bunuri şi servicii", din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2011, cu suma de 2.300.000 lei, pentru finanţarea Programului de susţinere a editării revistelor culturale.

Finanţarea se acordă pe bază de contracte încheiate între MCPN şi uniunile de creatori beneficiare sau, după caz, pe bază de contracte încheiate între minister şi beneficiari, cu încadrarea în cuantumul prevăzut de hotărâre.

În cadrul acestui program, pe anul 2011 vor fi finanţate următoarele publicaţii: Romania literară, Luceafărul, Ramuri, Orizont, Apostrof, Helikon, Convorbiri literare, Viaţa Românească, Steaua -editate de Uniunea Scriitorilor din România, revista Arhitectura - editată de Uniunea Arhitecţilor din România, revista Arta - editată de Uniunea Artiştilor Plastici din România, publicaţiile Muzica şi Actualitatea Muzicală - editate de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor şi Teatrul Azi - editată de Uniunea Teatrală din România.

De asemenea, se propune finanţarea unor publicaţii culturale cu tradiţie: Contemporanul - Ideea Europeană, Mişcarea Literară, Conta, Familia, Hyperion, Korunk, Mozaicul, Poezia, Poesis, Székelyföld, Tribuna, Várad şi Cimibora.

Totodată, se are în vedere suplimentarea bugetului Consiliului Judeţean Mureş din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2011, cu suma de 200.000 de lei, pentru finanţarea editării revistelor culturale Vatra şi Lato.

Proiectul mai are în vedere suplimentarea bugetului Academiei Române pe anul 2011, la capitolul 53.01 "Cercetare fundamentală şi cercetare dezvoltare", titlul "Bunuri si servicii", cu suma de 50.000 de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2011, pentru finanţarea publicaţiilor culturale editate de Institutul de Etnografie şi Folclor "Constantin Brăiloiu" şi de Institutul de Istoria Artei "George Oprescu".

Proiectul de hotărâre a fost adoptat în şedinţa de Guvern de miercuri.

În decembrie anul trecut, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Culturii pe anul 2010 cu 2,5 milioane lei şi majorarea cu 50.000 lei a bugetului Academiei Române pentru susţinerea financiară a editării revistelor de cultură publicate de uniunile de creaţie şi cele două institute ale Academiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a alocat 2,55 milioane de lei pentru susţinerea unor publicaţii culturale.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a alocat 2,55 milioane de lei pentru susţinerea unor publicaţii culturale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei