Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mai 2011 - Anul XVI, nr. 102 (4700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tănăsescu: Discuţiile cu MTI nu vizează neapărat disponibilizări, ci eficientizarea companiilor

Marţi, 3 Mai 2011 (15:43:40)

Discuţiile dintre oficialii FMI şi conducerea MTI nu vizează neapărat disponibilizarea angajaţilor din companii, cât eficientizarea societăţilor, soluţiile pentru fiecare companie în parte urmând să fie găsite până la finalul misiunii, potrivit reprezentantului României la FMI, Mihai Tănăsescu.

"Programul nostru vizează ca acele companii să fie mai eficiente, şi nu neapărat disponilizări. De aceea este nevoie de un complex de măsuri şi cred că trebuie discutat caz cu caz la fiecare companie, astăzi cu doamna ministru Boagiu (ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, n.r.) şi mâine la Ministerul Economiei. Cred că vom fi capabili ca până la sfârşitul misiunii, adică începutul săptămânii viitoare, să ieşim cu ceva concret", a declarat Tănăsescu marţi, înaintea discuţiilor dintre FMI şi ministrul Transporturilor.

El a adăugat că în prezent discuţiile sunt axate pe detaliile tehnice despre fiecare companie în parte.

Întrebat dacă FMI va fi de acord ca persoanele disponibilizate să primească salarii compensatorii, Tănăsescu a răspuns că momentan nu au fost discutate aceste măsuri cu reprezentanţii instituţiei financiare internaţionale.

"În perioada când am condus un acord cu FMI şi au avut loc asemenea disponibilizări, FMI-ul a fost de acord cu salarii compensatorii, însă acum nu am discutat acest lucru. Sunt convins că ambele părţi vor găsi soluţii", a mai spus el.

Mihai Tănăsescu a fost ministru al Finanţelor în perioada decembrie 2000 - decembrie 2004.

Printre companiile monitorizate prin acordul cu FMI se numără Compania Naţională de Căi Ferate CFR, CFR Călători, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Tarom, Societatea Comercială Electrificare CFR, Intervenţii Feroviare şi Telecomunicaţii CFR.

Guvernul s-a angajat prin scrisoarea de intenţie transmisă FMI în luna martie să dezafecteze1.000 de km de cale ferată şi să caute investitori pentru întreţinerea a 20% din reţeua feroviară, în caz contrar urmând să închidă liniile.

De asemenea, CFR Călători va avea posibilitatea să majoreze tarifele pentru o mai bună acoperire a costurilor.

În scrisoare se mai spune că Guvernul va scoate la vânzare un pachet minoritar de acţiuni de la CFR Marfă până la finele anului, urmând să privatizeze operatorul de transport atunci când condiţiile pieţei o vor permite, şi va căuta un investitor strategic pentru Tarom, tot în acest an. Privatizarea companiei de de transport aerian va avea loc atunci când condiţiile pieţei o vor permite.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti, în perioada 27 aprilie-9 mai, pentru prima evaluare a noului acord. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tănăsescu: Discuţiile cu MTI nu vizează neapărat disponibilizări, ci eficientizarea companiilor.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tănăsescu: Discuţiile cu MTI nu vizează neapărat disponibilizări, ci eficientizarea companiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei