Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mai 2011 - Anul XVI, nr. 102 (4700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primul Institut de Ştiinţele Vieţii din ţară, investiţie de 10 mil. euro, va fi inaugurat la Cluj

Marţi, 3 Mai 2011 (14:34:40)

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca va inaugura, vineri, primul Institut de Ştiinţele Vieţii din România, în urma unei investiţii de 10 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Rectorul USAMV Cluj, Doru Pamfil, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că se doreşte, în cadrul noului institut, implicarea în domenii mai largi decât agricultura, zootehnia sau medicina veterinară, şi anume în alimentaţie şi sănătatea omului şi a animalului.

"USAMV Cluj va inaugura, vineri, în cadrul unei conferinţe a Consorţiului USAMV, primul Institut de Ştiinţele Vieţii din România, în urma unei investiţii de 10 milioane de euro, unde vom avea singura platformă de biotehnologii, dar şi laboratoare de ştiinţele mediului. Este vorba despre un concept cu totul nou şi dorim ca în cadrul acestui institut să ne implicăm în domenii mai largi decât agricultura, zootehnia sau medicina veterinară, şi anume în alimentaţie şi sănătatea omului şi a animalului. Va fi un institut de referinţă pentru cercetarea românească şi nu numai, în domeniul agricol", a explicat Pamfil.

El a precizat că ambiţia USAMV Cluj-Napoca este de a demonstra că se transformă treptat într-o universitate "de cercetări de vârf".

De asemenea, în cadrul conferinţei Consorţiului USAMV, va avea loc inaugurarea lucrărilor Institutului de Cercetări Horticole Avansate din Transilvania, în valoare de 15 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene.

"Întreaga aparatură va fi de ultimă generaţie la acest institut. USAMV Cluj-Napoca va fi transformată într-un pol al excelenţei", a conchis Pamfil. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul Institut de Ştiinţele Vieţii din ţară, investiţie de 10 mil. euro, va fi inaugurat la Cluj.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primul Institut de Ştiinţele Vieţii din ţară, investiţie de 10 mil. euro, va fi inaugurat la Cluj0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei