Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mai 2011 - Anul XVI, nr. 102 (4700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Senzaţionalul normalităţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Imaginile cele mai spectaculoase din weekendul trecut nu prezintă vreo fază de joc din vreun sport anume, vreo execuţie de senzaţie (deşi au fost destule, nu doar din fotbal, dar şi din... snooker!), ci din tribune. Nu din tribunele din Atena, unde fanii lui AEK, de bucurie că echipa lor a câştigat Cupa, au pornit un măcel, continuat şi pe gazon, apoi şi pe străzi, că doar cretini sunt peste tot în lume. Imaginile despre care vorbesc eu sunt cele din tribunele de la Dortmund, care clocoteau încă de la prima etapă din Bundesliga, dar care sâmbăta trecută au atins punctul suprem al bucuriei simple, omeneşti, în momentul când devenise limpede că Borussia a devenit campioană. Ţopăiala aia executată de cei 25.000 de fani „cu acte”, în plus alte câteva zeci de mii de spectatori obişnuiţi, a fost cel mai frumos lucru pe care l-am văzut vreodată în vreo transmisie TV. Nimic mai normal decât o mare galbenă de oameni sărind, scandând, cântând şi făcând valuri cu o intensitate de tsunami, dar fără să producă pagube. Iar cei vreo 60 şi nu ştiu câte de mii de oameni fericiţi pe deplin sâmbătă, o ţin tot aşa de prin septembrie: indiferent cât e scorul (şi de câteva ori în acest interval a fost cu totul altfel decât şi-l doreau ei) şi cât de bine sau de rău joacă Borussia Dortmund, ei ştiu una şi bună, adică să cânte şi să se bucure de spectacol. Şi, credeţi-mă, mă mir că jucătorii nu se mai opresc şi ei din când în când, pentru a admira spectacolul din tribune. Nemţii sunt sobri!? Ei, atunci mai aveţi niţică răbdare pân’ la toamnă, când şi cei care n-aţi văzut ceea ce vă povestesc eu acum o să vedeţi Borussia în Champions’ League, şi după primul meci transmis de la Dortmund vă rog să vă pronunţaţi. Niciodată Real, Barca, Liverpool, Napoli şi încă vreo 20 de echipe, cu tot cu Galatasaray, n-au avut, la un loc, parte de atâta susţinere şi la un asemenea nivel de civilizaţie. Cu siguranţă că dacă modelul Borussia Dortmund, cu public cu tot, s-ar impune ca normă peste tot în lume, viaţa noastră ar fi mai frumoasă. Ţineţi minte că nu cu mult timp în urmă vă spuneam că pentru ediţia de anul viitor a Champions’ League trebuie să ne pregătim să aplaudăm prestaţiile (şi parcursul către trofeu!) echipelor numite FC Porto şi Borussia Dortmund? Ei bine, Porto tocmai ce v-a dat recitalul ăla de 5 goluri într-o repriză, săptămâna trecută, când sper că v-aţi convins. În privinţa Borussiei, mergeţi tot pe mâna mea. Iar dacă o fi să ia bătaie vreuna din ele, atunci să ştiţi că înseamnă să fi avut neşansa de a da peste Real. Eu sper ca asta să i se întâmple, oricăreia dintre ele, abia în finală!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senzaţionalul normalităţii.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Senzaţionalul normalităţii5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei