Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mai 2011 - Anul XVI, nr. 102 (4700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


PNL a votat, PD-L a câştigat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până la urmă, Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, cu unanimitate de voturi, trecerea unor drumuri judeţene în administrarea temporară a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru a putea fi reparate. Asta, după ce, la primele două şedinţe, proiectul PD-L nu a putut să treacă din cauza opoziţiei consilierilor PSD şi PNL. Aceştia nu au fost de acord cu demersul democrat-liberalilor pe motiv că drumurile traversează localităţi şi colegii din sfera de influenţă a PD-L, dar şi pentru că lucrările ar costa prea mult. Social-democraţii şi liberalii şi-au reconsiderat poziţia de-abia după ce conducerea PD-L a Consiliului Judeţean a consimţit ca, pe lângă cele şapte drumuri ale sale, să introducă pe lista de investiţii încă patru drumuri: trei la propunerea PSD şi PNL şi unul la solicitarea PNL. La şedinţa în care a fost aprobat transferul celor 11 drumuri au participat şi liderii judeţeni ai PSD şi PNL, Cătălin Nechifor şi, respectiv, Ştefan Alexandru Băişanu. După şedinţă, domnii Nechifor şi Băişanu, considerându-se victorioşi, au mers şi au udat reuşita cu suc şi cafea la un local aflat în apropierea Palatului Administrativ. Cei doi au şi făcut conferinţe de presă, separate, în care şi-au strigat victoria. Cel mai gălăgios a fost domnul Băişanu. Printre altele, şeful PNL a spus: „Am reuşit introducerea a încă patru drumuri, cu o lungime de 43,8 kilometri, pe lângă cele şapte drumuri dorite de PD-L. Trebuie să anunţăm opinia publică de faptul că celelalte patru drumuri propuse de noi sunt la fel de proaste şi greu circulabile ca şi celelalte şi de o importanţă majoră în strategia judeţului Suceava”. Ştefan Alexandru Băişanu a adăugat că cele patru drumuri se vor face cu bani din suma de 60 de milioane de euro alocată pentru primele şapte drumuri şi că, datorită amendamentului PSD şi PNL, se va face o economie de 200.000 de euro pentru fiecare kilometru de drum asfaltat. Liderul PNL a mai spus: „Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur (preşedintele PD-L Suceava - n.a.), a recunoscut în timpul şedinţei deliberativului judeţean faptul că aceste drumuri trebuie făcute în urma economisirii banilor după ce vor fi făcute licitaţiile în mod corect. Consilierii PSD şi PNL nu au votat transferarea drumurilor către minister pentru a veni alţi bani”.

În primul şi-n primul rând, cele 60 de milioane de euro pentru drumurile din judeţul Suceava nu există. Firmele care vor face asfaltări se vor apuca de lucru şi vor fi plătite începând au anul 2013. Probabil. Firmele vor fi selectate în urma unor licitaţii. În cazul în care preţurile cu care vor fi câştigate licitaţiile vor fi mai mici decât cele aprobate de Ministerul Dezvoltării, nimeni nu va putea obliga instituţia condusă de Elena Udrea să dea bani pentru alte drumuri. Ministerul va fi bucuros că se va putea lăuda că a făcut economii. Economii la nişte bani care, aşa cum spuneam, nici  măcar nu există. PD-L a acceptat amendamentele opoziţiei doar pentru că avea nevoie de voturile acesteia pentru a-şi trece proiectul vizând cele şapte drumuri pe care le vrea asfaltate. Şi le va asfalta, pentru că în 2012 sunt programate alegeri locale şi generale. Poate vor fi asfaltate şi drumurile propuse de opoziţie, dar numai dacă liderul PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, va considera că va avea de câştigat în planul imaginii. Iar dacă drumurile propuse pentru asfaltare de către PSD şi PNL vor fi reparate, PD-L va avea grijă să arate că preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a rezolvat problema. Oricum, despre votul consilierilor social-democraţi şi liberali nu-şi va aduce nimeni aminte. În concluzie, Ştefan Alexandru Băişanu n-a obţinut nici o victorie şi s-a lăudat cu nimic. A doua concluzie este că Ştefan Alexandru Băişanu nu a făcut decât să sprijine PD-L să-şi treacă proiectul cu care se va lăuda în campaniile electorale de anul viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL a votat, PD-L a câştigat.
 Vizualizări articol: 2060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
PNL a votat, PD-L a câştigat3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 3 mai 2011, 11:07:49
Printr-o corespondenţă de la faţa locului ni se transmite
Că la şedinţele PDL’ului se bea mult ( şi mult se minte )
Cârnaţii sunt la locul lor , sub nasurile afumate
Ale fluturiştilor ce aberează despre actualitate

Conu’Gicu întârzie , doar soarele răsare din buricu’ lui
E-n poziţia ghiocelului , umil , la ordinul ... ştiţi voi cui
Afinata se’ncălzeşte,câr se răcesc , lumea freamătă
Cineva vine (timid) şi’aruncă zvonu’ : şedinţa e amânată !

Coiotul prelipcean ( de la primărie) e-n altă şedinţă ( liberală )
Asta se ţine-n secret deci ( oficial ) e ... ,, întâlnire accidentală ’’
Plutim pe norii maiestoşi ai extazului fin praf încă o zi
Aşteptând decizii pentru noi sau .. tot pentru ei ( mai ştii ? ! )
1.1  RE: * trimis de
( 3 mai 2011, 11:44:32
tu să taci că eşti un sclav postac!
1.2  RE: * trimis de
( 3 mai 2011, 12:37:22
numai cineva fertilizat într-un vitro al prostiei crede că dreptul la vorbă e un muget paranoic gâlgâitor . Insultele tale nu au ajuns ( încă ) la mine , fiind învăţat (de alţi dobitoci ca tine) să ignor prostia , ... atunci când te voi lua în serios ,vei şti (deşi te prinzi mai greu,aşa...) deocamdată postează (fără să fii ,,postac'' , fireşte) te voi lua în serios atunci când vorbele-ţi vor fi conectate cu mintea
2.   Te-ai prins Sorine! trimis de
( 3 mai 2011, 11:48:36
ai înţeles până la urmă manevra. nea Gheorghiţă o să ia tot caimacul în urma acestei mişcări. nici să nu le treacă prin cap să-şi bage botul în oala cu smântână lui nea Săndel şi ospătarului, fiindcă drumurile propuse de cei doi vor fi primele din coadă prinse la lucrări (dacă vor fi bani bineînţeles).
3.   Apel din suflit catri puiutu santajabilu trimis de
( 3 mai 2011, 12:29:31
Uai puiut daca esti treaz (?) la ora asta si citesti editorialul lu Sorin sa stii ca sunt suparata foc. Dao-n potca masii de treaba daca iar ai uitat sa-t platesti angajatii. Vad ca no mai putut sis-audi chiortaitul matelor si o inceput sa iasa baietanii din boscheti la drumu mari si sa dea cu maciuca in cap la oamini nevinovati. Hai ti rog eu fa cumva deo iconomii si da-li bani la omini ca nu-i frumos sa-ti pupe c uru pi digeaba. Uiti cum fasim: vii acasi si in sara asta nu mai merji la nici o crismi, stam damoi la o sina romantica adica fac eu o mamaliga mari cu barabuli prajiti si ceva oua prajiti ramasi di la pasti. Ca si vez ci ti ubesc mult ti las o luna sa te dai in barsi digeaba numai numai platesti-t datoriili la pispirelu ala ci delireazi di foami. Si daca mai raman seva parali da-li cati ceva si pi la restauranti ci am agiuns si merg in sentru pi sub garduri di frica patronilor cari-mi spun sat zic sa li dai datoria. Teastept disari, ia pi caiet di undiva o butelci di vin. Pussi pui!
3.1  RE: Apel din suflit catri puiutu santajabilu trimis de
( 3 mai 2011, 12:48:49
îi bun că-i dai di mâncare pi daiboj. nu sâ ştie, poate când ajunje la şiolan ti faşi secritară şefă în anticameră nu sub masă.
4.   Da ajungi? trimis de
( 3 mai 2011, 13:38:00
cî mi-i o șiudî pi iel prostalău naibi! uiti dacî era amu trii ani cu siguranțî cî eu ișăm Miss Bucovina. în loc di miss am agiuns piss aia proastî cari stă s-așteaptî ca nebuna sî facî plopu meri șî gălbeaza micșuneli.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei