Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mai 2011 - Anul XVI, nr. 102 (4700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

ITM Suceava va intensifica verificările pentru depistarea muncii la negru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava va intensifica verificările pentru depistarea firmelor care au angajaţi fără forme legale de muncă. Anunţul a fost făcut de inspectorul-şef al ITM Suceava, Ionuţ Creţuleac, care a precizat că această măsură este luată după intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii, de la data de 1 mai 2011. Creţuleac a arătat că pentru a reduce numărul persoanelor care muncesc fără forme legale, controalele se vor realiza împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Jandarmeriei, Gărzii Financiare şi Inspecţiei în Muncă.

„La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc o întâlnire de lucru cu premierul Emil Boc, în care s-au dezbătut noile prevederi ale Codului Muncii. În cadrul întâlnirii s-a stabilit că nu poate exista toleranţă pentru munca la negru”, a spus Ionuţ Creţuleac. El a explicat că noul Cod al Muncii oferă angajatorilor mai multe posibilităţi cu privire la modurile şi tipurile de încheiere a contractelor individuale de muncă, astfel încât să nu se mai utilizeze munca fără forme legale.

Pe de altă parte, şeful ITM Suceava a amintit că în urma intrării în vigoare a noului Cod al Muncii angajatorii au obligaţia să facă mai multe modificări, respectiv acte adiţionale la contractele individuale de muncă, în care se stabilesc obiectivele de performanţă şi criteriile de evaluare pentru fiecare angajat, actul adiţional la Regulamentul Intern, în care să se stabilească obiectivele de performanţă şi criteriile de evaluare pentru fiecare funcţie în parte. De asemenea, angajatorii trebuie să completeze fişele de post, în care să fie prevăzute obiectivele de performanţă şi criteriile de evaluare impuse în contractul individual de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ITM Suceava va intensifica verificările pentru depistarea muncii la negru.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
ITM Suceava va intensifica verificările pentru depistarea muncii la negru5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei