Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2011 - Anul XVI, nr. 84 (4682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senat: Alegerea membrilor CSM, amânată de plen, reprezentanţii puterii au plecat din sală

Luni, 11 Aprilie 2011 (18:15:25)

Senatul a amânat, luni, alegerea reprezentanţilor societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii, propunerea PDL de scoatere de pe ordinea de zi a subiectului fiind respinsă la vot, iar senatorii puterii au părăsit plenul.

După jumătate de oră de dispute politice între putere şi opoziţie pe marginea oportunităţii votului asupra reprezentanţilor societăţii civile în CSM, şedinţa plenului a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Întrucât în Biroul Permanent al Senatului nu s-a putut lua, prin vot, o decizie în ceea ce priveşte includerea sau nu pe ordinea de zi a alegerii membrilor CSM, liderul deputaţilor PDL, Cristian Rădulescu, a solicitat un vot pe o ordine de zi fără acest punct.

Argumentul lui Rădulescu a fost legat de "dificultatea" de a alege între cei cinci candidaţi ai societăţii civile. "Noi nu alegem, ca alţii, un candidat doar pentru că este soţia unui coleg de al nostru", a spus el, făcând aluzie la faptul că PSD şi PNL au votat-o în CSM pe Corina Dumitrescu, soţia deputatului PSD Cristian Dumitrescu.

Liderul grupului PNL, Puiu Haşotti, s-a opus acestei propuneri, afirmând că liberalii "nu sunt deloc de acord".

Senatorii PSD Ilie Sârbu şi Toni Greblă au respins şi ei propunerea PDL, acuzându-i pe democrat-liberali că au "sabotat" permanent constituirea CSM, iar acest lucru se va reflecta în Raportul de ţară al CE pe Justiţie, care va învinovăţi însă Senatul.

Ordinea de zi propusă de PDL, fără alegerea unui nou membru al CSM, a întrunit 57 voturi "pentru", 57 "împotrivă" şi o abţinere, fiind astfel respinsă.

Ordinea de zi iniţială, cu alegerile CSM, a întrunit 62 de voturi "pentru" şi 58 "împotrivă", fiind declarată de preşedintele Senatului ca adoptată.

Senatorul PDL Cristian Rădulescu a invocat lipsa unei propuneri a Biroului Permanent în ceea ce priveşte o ordine de zi care să fie supusă votului şi a solicitat o pauză de consultări.

În timpul acestei pauze, senatorii puterii au început să părăsească sala de şedinţe, la reluarea plenului doar 65 de senatori răspunzând apelului nominal, sub cvorumul de şedinţă, de 69.

Şedinţa de luni a Senatului a început la 17.05, cu o oră întârziere faţă de programul stabilit. Jumătate de oră senatorii au avut intervenţii asupra oportunităţii alegerilor în CSM, apoi au luat pauză de consultări zece minute, peste alte cinci minute au făcut prezenţa, pentru ca la 17.50 Mircea Geoană să constate lipsa cvorumului şi să închidă şedinţa.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senat: Alegerea membrilor CSM, amânată de plen, reprezentanţii puterii au plecat din sală.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senat: Alegerea membrilor CSM, amânată de plen, reprezentanţii puterii au plecat din sală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei