Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2011 - Anul XVI, nr. 84 (4682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: E realist ca în bugetul pe 2012 să fie inclusă majorarea de 33% pentru profesori

Luni, 11 Aprilie 2011 (17:51:39)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după o discuţie cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie, că este realist ca în bugetul pe anul 2012 să fie incluse majorările salariale de 33% pentru profesori.

"Din punctul nostru de vedere, este realist ca în bugetul anului 2012 să fie trecute majorările - restul de 33%, pentru că 17% au fost conform Legii 221. În aceste condiţii ar putea să stea la discuţii, la negocieri, reprezentanţii profesorilor pentru a găsi soluţia pentru datoriile acumulate pentru 2009 şi 2011 - o eşalonare sau o compensare a acestora", a spus Ponta.

El a criticat Guvernul, respectiv pe premierul Emil Boc şi pe ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, pentru faptul că nu au purtat nicun fel de dialog cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie, opoziţia fiind cea care discută cu aceştia.

"Opoziţia face ce ar trebui să facă Guvernul, respectv să se aşeze la masă şi să discute. Nu i-a chemat nimeni, (pe sindicalişti, n.r.), nu-i primeşte nimeni să vorbeasacă cu ei, mi se pare anormal şi incredibil. Premierul şi ministrul de Finanţe trebuie să poarte această discuţie", a spus Ponta.

El a precizat că a făcut un calcul din care reiese că includerea în buget a majorărilor salariale pentur profesori ar conduce la o creştere a deficitului cu 0,2-0,3 %, ceea ce ar putea fi negociat cu FMI.

"Banii pe care România îi împrumută pentru porgramul doamnei Udrea, 4 miliarde de euro pentru drumuri care nu duc nicăieri, ar acoperi această creştere pentru profesori pentru 9 ani, până în 2020. E o chestie de alegeri. Domnul Boc - normal că o alege pe doamna Udrea. Noi am alege profesorii 9 ani de acum încolo", a spus Ponta.

El a arătat că reprezentanţii sindicatelor nu le-au solicitat liderilor USL să depună moţiune de cenzură pe angajarea răspunderiii Executivului în ceea ce priveşte proiectul de lege de plafonare a salariilor profesorilor întrucât au înţeles că prin acest gest s-ar legitima de fapt acest act normativ.

"Am discutat de la început şi au înţeles că dacă noi participăm la procedurile parlamentare, legitimăm Legea lui Boc. E un angajament direct - că nu participăm şi atacăm la Curtea Constituţioanlă - nu că ne facem mari speranţe, pentru noi această lege nu există, nu e opozabilă, dar în momentul în care suntem la guvernare, această lege nu va fi aplicată de noi, ci va fi aplicată Legea 221", a spus Ponta.

La întâlnirea cu liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu au participat preşedintele FSLI, Simion Hăncescu, şi preşedintele Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: E realist ca în bugetul pe 2012 să fie inclusă majorarea de 33% pentru profesori.
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: E realist ca în bugetul pe 2012 să fie inclusă majorarea de 33% pentru profesori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei