Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2011 - Anul XVI, nr. 84 (4682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Naşul şi democraţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După şoul de la ligă, ăla cu „licitaţia”, a urmat unul ceva mai disimulat, la ferefe. În rolul Naşului – himself! Onor prezidentul federaţiei a mimat aşa de bine democraţia, pe care de altfel a invocat-o privind albastru-metalic în ochii presarilor, încât pe unii chiar i-a păcălit. Pe naivi şi pe vanitoşi. Cei naivi, fără ca termenul să fie jignitor, îşi pot închipui că Naşul chiar dorea să debarce juniorul, dar reprezentantul fotbalului feminin s-a opus... Pe aceştia îi putem noi lămuri că nu e deloc aşa, reprezentantul fotbalului feminin (bărbat, normal!) ar face operaţie de sex dacă Naşul i-ar cere-o, aşa că ar mazili fără angoase orice selecţioner. Mai ales pe cel cu cercel, altfel ar fi spânzurat ca el, vorba cântecului! Cine sunt cei vanitoşi? Ăia care prevesteau cu surle şi trâmbiţe (deci tot un soi de trompete) debarcarea juniorului şi acum au preferat să interpreteze discursul Naşului ca fiind o confirmare pentru zvonurile lansate de ei.

De fapt, pentru cine are suficiente celule de-alea mai închise la culoare, concluzia era una singură: Naşul n-a vrut cu adevărat să-l defenestreze pe Răzvănel, dar şi-a asigurat în acelaşi timp şi spatele. Dacă ieşim prost cu Bosnia&Herţegovina, cine va fi de vină? Democraţia! Adică acelaşi motiv pentru care mulţi români l-ar vota pe Ceauşescu...

Pentru a nu fi bănuit că pescuiesc în ape tulburi, cred ar trebui să-mi lămuresc opţiunile. Numitului Răzvan Lucescu chiar trebuia să-i fie acordat dreptul la replică în meciul cu bosniacii. Fie pentru a se umple definitiv de ruşine în cazul unui eşec, prin cei doi ani de reconstrucţie irosiţi, punând deci un mare punct pretenţiilor sale de pricepere la un asemenea nivel, fie să răzbească prin stilul său muncitoresc şi să ne ofere şansa barajului. O să mă explic. O înlocuire acum, cu oricine ar fi fost ea, nu ar fi oferit mari perspective. Până la meciul cu Bosnia, noul venit n-ar fi putut acţiona decât cu discuţii telefonice, căci pe tricolori nu i-ar fi avut sub comanda sa efectivă decât câteva zile, taman la sfârşitul sezonului. Poate un psiholog cu acte să fi avut succes, având în vedere problemele pe care le au în acest moment Chivu şi Raţ!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Naşul şi democraţia.
 Vizualizări articol: 875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Naşul şi democraţia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei