Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2011 - Anul XVI, nr. 84 (4682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aducerea maşinilor second hand de peste graniţă nu mai este rentabilă. Tranzacţiile s-au înjumătăţit

Autoturismele rulate importate reprezită în prezent 15% din piaţa auto second hand, faţă de 30% în 2010, scădere determinată de majorarea taxei de poluare începând cu 1 ianuarie, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii portalurilor de oferte auto.

"Aducerea maşinilor second hand de peste graniţă nu mai este rentabilă,  mai ales în ceea ce priveşte motorizările Euro 2 şi Euro 3. De fapt, maşinile de import cu aceste specificaţii aproape au dispărut din ofertele vânzătorilor", a explicat Attila Okanyi, directorul site-ului de oferte auto rulate Autovit.ro.

La rândul său, Bogdan Axinia, directorul general al portalului Auto.ro, a spus că ofertele de autovehicule din import au căzut cu jumătate, la 16 - 17% din totalul pieţei second hand.

"La sfârşitul anului trecut, înainte de aplicarea noii grile de taxare, a avut loc un boom al tranzacţiilor cu maşini de peste graniţă. După acest fenomen, ofertele au scăzut la jumătate şi s-au stabilzat la acest nivel", a precizat Axinia.

Okanyi a mai spus că modificarea nivelului taxei de poluare a determinat o tendinţă a cumpărătorului către maşini mai economice, iar majoritatea tranzacţiilor se orientează către motorizări sub 1,6 litri, inclusiv.

"Românii au început să prefere motorizările mici. Faţă de anul trecut, au crescut semnificativ şi ofertele pentru maşini cu alimentare hibridă. Nu este vorba de un număr mare de oferte, dar se observă o creştere cu aproximativ 40%", a menţionat reprezentantul Autovit.ro.

Totodată, el a adăugat că în cazul maşinilor cu motorizări mari, precum SUV-urile, preţurile au scăzut cu 15% faţă de anul trecut, din cauza lipsei cererii şi a ofertei mari de pe piaţă.

Cele mai tranzacţionate mărci de maşini rulate sunt cele germane, respectiv Volkswagen, Opel şi BMW, urmate de Ford, Dacia şi Skoda.

Valoarea medie a ofertelor pentru maşinile second hand este de 7.400 euro.

Anul trecut, în România au fost înmatriculate aproape 215.000 de maşini second hand, nivel apropiat de cel din 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aducerea maşinilor second hand de peste graniţă nu mai este rentabilă. Tranzacţiile s-au înjumătăţit.
 Vizualizări articol: 1659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aducerea maşinilor second hand de peste graniţă nu mai este rentabilă. Tranzacţiile s-au înjumătăţit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei