Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2011 - Anul XVI, nr. 84 (4682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Partenerii sociali îi cer lui Boc să nu-şi asume răspunderea pe Legea Dialogului Social

Luni, 11 Aprilie 2011 (17:21:37)

Organizaţiile sindicale, patronale şi ale societăţii civile condamnă decizia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe proiectul Legii Dialogului Social şi cer reluarea de urgenţă a negocierilor care să aducă proiectul de lege în linie cu cerinţele unei democraţii reale.

Organizaţiile consideră că asumarea răspunderii Guvernului asupra legislaţiei care va reglementa dialogul social este un act autoritar şi profund nedemocratic, care neagă însăşi esenţa dialogului social ca normă fundamentală de consultare a societăţii, se arată într-un comunicat comun de luni transmis de cele cinci confederaţii sindicale, unele patronate şi organizaţii ale societăţii civile.

Chiar proiectul legii, în forma sa actuală, prevede că "iniţiatorii proiectelor de acte normative au obligaţia de a solicita pentru acestea avizul consultativ al Consiliului Economic şi Social".

Patronatele, sindicatele şi organizaţiile guvernamentale şi-au exprimat dezacordul faţă de conţinutul proiectului de lege şi au înaintat Executivului propuneri de amendamente, care nu au fost luate în consideraţie.

"Considerăm că datoria oricărui Guvern responsabil este de a continua dialogul cu partenerii sociali până la atingerea unui compromis satisfăcător pentru toate părţile implicate. În plus, o lege de o atare importanţă, care va constitui coloana vertebrală a dialogului social în România, trebuie să-şi urmeze parcursul parlamentar normal prevăzut de Constituţie, pentru a garanta o reprezentare cât mai largă a intereselor cetăţenilor ţării", potrivit sursei citate.

Aceste organizaţii solicită Guvernului să nu transpună în fapt recenta decizie de a-şi asuma răspunderea pe marginea acestui proiect de lege, să continue discuţiile cu partenerii sociali, în temeiul legislaţiei în vigoare privind transparenţa decizională şi să permită derularea naturală a ciclului parlamentar de adoptare a legii.

Guvernul a decis, joi, să înceapă procedurile de angajare a răspunderii în Parlament pentru proiectul legii care limitează creşterile salariale pentru profesorii care au câştigat drepturi salariale în instanţă, precum şi pentru Codul de Dialog Social. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Partenerii sociali îi cer lui Boc să nu-şi asume răspunderea pe Legea Dialogului Social.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Partenerii sociali îi cer lui Boc să nu-şi asume răspunderea pe Legea Dialogului Social0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei