Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2011 - Anul XVI, nr. 84 (4682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întâlnire între procurorii DNA şi reprezentanţii OLAF, pe tema cazului Adrian Severin

Luni, 11 Aprilie 2011 (15:09:06)

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a organizat, vinerea trecută, la Bruxelles, o întâlnire între reprezentanţii instituţiei şi procurorii din ţările din care provin europarlamentarii suspectaţi că ar fi fost de acord să ia bani pentru a promova iniţiative legislative.

Potrivit unui comunicat de luni al Comisiei Europene, întâlnirea a fost organizată, vinerea trecută, de OLAF, în colaborare cu Eurojust. La întâlnire au fost invitate "autorităţile judiciare" din Belgia, Austria, Slovenia şi România, iar subiectul de discuţie a fost cercetarea în cazul europarlamentarilor acuzaţi că ar fi fost dispuşi să primească bani pentru a promova, în schimb, anumite iniţiative legislative.

"OLAF, în colaborare cu Eurojust, a găzduit o întâlnire cu procurorii naţionali care investighează acuzaţiile, pentru a schimba puncte de vedere şi a continua cu succes operaţiunile", se precizează în comunicatul citat, care nu dă mai multe detalii despre cele discutate şi stabilite cu ocazia întâlnirii.

În comunicat este citat şi directorul general al OLAF, Giovanni Kessler, care afirmă că, având în vedere că există investigaţii paralele atât la Bruxelles cât şi în ţările de origine ale europarlamentarilor, este foarte important ca anchetatorii să lucreze împreună "în cel mai bun mod posibil".

În 20 martie, Parlamentul European (PE) a anunţat deschiderea unei anchete privind acuzaţiile de corupţie aduse de publicaţia britanică The Sunday Times împotriva eurodeputaţilor Adrian Severin, conservatorul austriac Ernst Strasser şi fostul ministru sloven de Externe, Zoran Thaler.

Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a transmis OLAF că, în cazul specific al acuzaţiilor aduse de "Sunday Times" împotriva unor europarlamentari, Oficiul are dreptul de a face o anchetă administrativă.

El sublinia că Parlamentul European este gata să colaboreze pe deplin cu autorităţile naționale din statele membre, inclusiv prin acordarea accesului la birourile şi computerele deputaţilor europeni imediat ce imunitatea acestora este ridicată.

"Statele membre dispun de toate instituţiile necesare în cadrul sistemului judiciar în statul de drept pentru a face investigaţii complete în aceste cazuri. Statele membre ar putea cere în egală măsură agenţiei OLAF sau instituţiilor europene să sprijine investigaţiile cu mijloacele acestora", potrivit lui Buzek.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis, marţea trecută, preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Adrian Severin.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlnire între procurorii DNA şi reprezentanţii OLAF, pe tema cazului Adrian Severin.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Întâlnire între procurorii DNA şi reprezentanţii OLAF, pe tema cazului Adrian Severin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei