Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2011 - Anul XVI, nr. 84 (4682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul permite CSM şi ICCJ să angajeze personal, prin derogare de la limitele impuse de lege

Luni, 11 Aprilie 2011 (17:41:20)

Guvernul a permis Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) să organizeze examen sau concurs pentru posturile vacante, prin derogare de la prevederea conform căreia în sistemul public pot fi ocupate maximum 15 la sută din posturile vacantate.

Mandatul acordat celor două instituţii de a face angajări a fost reglementat printr-o ordonanţă adoptată recent de Guvern.

"Prin derogare de la prevederile legale, posturile vacante de specialitate juridică, finanţate prin legea bugetului de stat, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pot fi ocupate prin examen sau concurs", se arată în document.

Decizia este argumentată de către Guvern prin necesitatea completării statului de funcţii al Consiliului Superior al Magistraturii şi al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru asigurarea funcţionării optime a acestor instituţii, arătându-se că neadoptarea acestei măsuri va genera în continuare dificultăţi pentru buna funcţionare a CSM şi ICCJ, "cu consecinţe negative deosebite" pentru realizarea atribuţiilor.

În 2009, în contextul reducerii cheltuielilor bugetare, Guvernul a decis ca ocuparea concurs sau examen a posturilor vacante din autorităţile şi instituţiile publice să fie suspendată, excepţii fiind posibile doar în cazuri temeinic justificate şi în limita unui procent de maxim 15 la sută din totalul posturilor vacantate. Încadrarea în procentul de 15 la sută nu se aplică în situaţia în care ocuparea posturilor vacante nu duce la majorarea numărului total de posturi posturi, în cazul înalţilor funcţionari publici, funcţiilor publice de conducere, funcţiilor publice de conducere cu statut special şi posturilor militare de conducere.

Prin noua ordonanţă, Guvernul a mai decis ca încadrarea în acest procent de 15 la sută să nu fie aplicat nici în cazul funcţiilor de conducere care se ocupă în baza unui contract, iar prevederile privind ocuparea posturilor să fie aplicată şi instituţiilor şi autorităţilor publice finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, aflate în subordinea/coordonarea Guvernului sau a ministerelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul permite CSM şi ICCJ să angajeze personal, prin derogare de la limitele impuse de lege.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul permite CSM şi ICCJ să angajeze personal, prin derogare de la limitele impuse de lege0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei