Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 feb 2011 - Anul XVI, nr. 44 (4642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senat: Persoane din localităţi necolectivizate care au contrbuit cu produse ar putea fi recompensate

Miercuri, 23 Februarie 2011 (17:00:02)

Persoanele din fostele localităţi necooperativizate în perioada comunistă care au fost obligate să livreze la fondul centralizat al statului produse animaliere şi agroalimentare şi nu au pensie ar putea beneficia de un ajutor financiar lunar din partea statului, au decis, miercuri, senatorii.

Aceştia au adoptat, în acest sens, o propunere legislativă privind instituirea ajutorului financiar lunar pentru persoanele din fostele localităţi necooperativizate în perioada comunistă, care au fost obligate să livreze la fondul centralizat al statului, prin sistemul de contractări şi achiziţii, produse animaliere şi agroalimentare.

Potrivit actului normativ, ajutorul financiar se stabileşte la nivelul a 70 la sută din cuantumul stabilit pentru indemnizaţia socială garantată.

Iniţiativa legislativă îi are ca autori pe senatorii PNL Cristinel Bîgiu, Minerva Boitan, Emilian Frâncu, Raymond Luca, Puiu Haşotti, Paul Ichim, Cornel Popa, Titus Paşca, Mario Oprea, deputaţii PNL Vasile Berci, Dominic Gerea, Mircia Giurgiu, Neculai Rebenciuc, Ion Burlacu şi Ilie Morega, senatorii PSD Laurenţiu Coca şi Elena Mitrea, precum şi deputaţii PSD Dorel Covaci, Laurenţiu Nistor, Vasile Popeangă, Sorin Stragea şi Aurel Vlădoiu.

Iniţiativa legislativă reglementează dreptul la ajutor financiar lunar pentru persoanele care au împlinit vârsta de pensionare şi au domiciliat în perioada regimului comunist în localităţi necooperativizate, au venituri nete de sub 30 la sută din nivelul indemnizaţiei sociale minime garantate pentru pensionari, care au lucrat în gospodării individuale şi au livrat produse animaliere şi agroalimentare la fondul centralizat al statului.

Pentru a beneficia de prevederile acestei iniţiativei legislative persoananele interesate trebuie să fi îndeplinit vârsta standard de pensionare şi nu beneficiază de pensie din sistemul public de pensii sau din sistemele neitegrate acestuia.

Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială a propus plenului un raport favorabil, cu amendamente, care a fost adoptat cu 40 de voturi "pentru", 36 voturi "împotrivă" şi două "abţineri".

Proiectul de lege, care a fost dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, a întrunit 41 de voturi "pentru", 38 de voturi "împotrivă" şi două "abţineri". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senat: Persoane din localităţi necolectivizate care au contrbuit cu produse ar putea fi recompensate.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senat: Persoane din localităţi necolectivizate care au contrbuit cu produse ar putea fi recompensate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Abureala...senatul taie frunze la.. caini trimis de
(23 feb 2011, 19:12:50
o alta usa deschisa celor ce nu au muncit sa ia bani degeaba.Cum vor face dovada ca au contribuit cu produse ,animale ..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei