Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 feb 2011 - Anul XVI, nr. 44 (4642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Anchetă poliţie

Reţea de hoţi de utilaje agricole şi industriale, de zeci de mii de euro, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trei tineri au fost reţinuţi, ieri după-miază, pentru 24 de ore, şi încarceraţi în arestul poliţiei, fiind acuzaţi că fac parte dintr-o reţea de hoţi de utilaje agricole şi industriale, de zeci de mii de euro, care acţiona la Suceava.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, cei trei tineri sunt Andrei Zabalotnicu (20 de ani), din satul Călugăreni, comuna Adâncata, Andrei Ciuntu (23 de ani) şi Alexandru Serediuc (23 de ani), ambii din comuna Zvoriştea, iar în cursul zilei de astăzi vor fi duşi în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Pe data de 4 februarie a.c., se arată în comunicatul poliţiei, au furat din curtea unei societăţi comerciale din Suceava un excavator.

Ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale, cei care s-au ocupat de ancheta în acest caz, au stabilit că excavatorul în cauză a fost transportat ulterior în localitatea Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov. Aici, susţin anchetatorii, utilajul a fost depozitat până când a fost vândut în judeţul Constanţa, unei terţe persoane.

În afacere, se mai arată în comunicatul IPJ Suceava, au mai fost implicaţi doi indivizi, un anume Constantin N. (51 de ani), din satul Gălbinaţi, judeţul Călăraşi, care locuieşte fără forme legale în municipiul Bucureşti, şi un cetăţean turc, Zafir K. (39 de ani), cu reşedinţa în municipiul Ploieşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei judeţene, inspectorul principal Gabriel Panţiru, ieri dimineaţă s-au făcut şase percheziţii domiciliare, patru în judeţul Suceava, una la Bucureşti şi una la Ilfov.

„Au  fost identificate şi ridicate probe şi mijloace materiale de probă care indică faptul că suspecţii sunt implicaţi în furtul şi traficul de utilaje industriale şi agricole (seturi poansoane, plăcuţe martor, chei contact, un tractor Max Track International, plăcuţe înmatriculare, documente înmatriculare contrafăcute, manuale utilizare pentru diferite utilaje, chitanţe Western Union, documente identitate falsificate”, a declarat inspectorul principal Panţiru, precizând că s-au găsit şi două pistoale cu bile deţinute ilegal de către Andrei Zabalotnicu.

Excavatorul furat, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, a fost găsit în judeţul Constanţa la 16 februarie a.c. şi restituit părţii vătămate.

 

Suspecţi şi în furtul tractorului şi plugului de peste 70.000 de euro

Cei trei tineri sunt suspecţi şi în furtul petrecut la sfârşitul anului trecut, în noaptea de 28/29 noiembrie, de la Bălcăuţi, atunci când un tractor şi un plug de ultimă generaţie, utilaje de aproximativ 13 tone, în valoare de peste 70.000 de euro, au dispărut, peste noapte, dintr-o fermă de pe raza comunei.

Hoţii au rupt lacătul porţii de la intrarea în fermă şi au plecat cu un tractor John Deer 7290 şi un plug Lemken Opal 160 cu şase cormane.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat, nu pot să îmi explic. Câinii au fost tare înspăimântaţi câteva zile după furt. Nu ştiu ce le-au făcut... i-o curentat, ce-o fi putut să facă?! În noaptea aia o fost ceaţă şi o plouat, cine să-i deranjeze”, mărturisea proprietarul fermei, Gheorghe Chiriac.

Păgubitul era încă de atunci convins că hoţii ar face parte dintr-o grupare specializată în astfel de furturi, anunţând că oferă şi o recompensă de 2000 de euro pentru a-şi recupera utilajele.

 

Buldoexcavatoare, volatilizate peste noapte

Tot la sfârşitul anului trecut, un buldoexcavator lăsat peste noapte într-o parcare de pe raza Dărmăneşti a dispărut fără urmă. Utilajul nu era păzit şi era închis doar cu yala de la portieră. Nimeni nu se gândea că avea să dispară.

În evidenţele poliţiei se găsesc alte două furturi de astfel de utilaje, rămase cu autori necunoscuţi.

Este vorba de un furt din noiembrie 2008, când un buldoexcavator a dispărut din parcarea unei benzinării din centrul comunei Gălăneşti, şi de o faptă din decembrie 2008, atunci când un alt buldoexcavator a fost sustras de pe un şantier în construcţie, situat la intrarea în Fălticeni dinspre Suceava, pe un deal de pe raza comunei Rădăşeni.

Rămâne de văzut dacă cei trei tineri reţinuţi ieri sunt autorii şi acestor furturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţea de hoţi de utilaje agricole şi industriale, de zeci de mii de euro, la Suceava.
 Vizualizări articol: 1824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.58/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 12 voturi
Reţea de hoţi de utilaje agricole şi industriale, de zeci de mii de euro, la Suceava3.6512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(24 feb 2011, 10:20:37
Sper sa nu gresesc, dar aceasta grupare din comunele Zvorastea-Adancata (SV) este suspecta si de furtul a doua tractoare: Fiat 180-90 si Lamborghini 1556 DT care a avut loc pe raza comunei Botesti, jud. Neamt in noaptea 19/20 otombrie 2009 precu si de atacul care a avut loc pe raza aceleeasi comune in noaptea de 3/4 noiembrie 2010 cand a fost impuscat un caine. Daunele au fost enorme. Vom reveni...
2.   Hotii de utilaje agricole trimis de
(24 feb 2011, 10:51:26
in satul danila comuna darmanesti a fost furat un excavator al unei firme din iasi care lucra la reabilitarea unui pod

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei