Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 feb 2011 - Anul XVI, nr. 44 (4642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Micul dejun, cel mai bun obicei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, lucru care este confirmat şi de un studiu recent. Potrivit acestuia, masa de dimineaţă este secretul din spatele unui stil de viaţă sănătos, fiind totodată elementul care determină calitatea alimentaţiei dintr-o anumită zi.

Experţii în nutriţie sunt de părere că alegerea cea mai bună pentru micul dejun o reprezintă cerealele integrale, acestea având capacitatea de a ne „convinge” să nu ronţăim alimente dulci sau nesănătoase de-a lungul zilei.

Studiul, efectuat de nutriţionista britanică Sigrid Gibson, a relevat că opţiunea cea mai sănătoasă pentru masa de dimineaţă este combinaţia de lapte cu cereale, aceasta reprezentând o excelentă sursă de calciu, fibre, proteine şi carbohidraţi. Echipa de cercetători condusă de Gibson a analizat 12.068 de dosare de alimentaţie obţinute de la Recensământul Naţional privind Nutriţia, ai cărui subiecţi au fost britanici cu vârste cuprinse între 19 şi 64 de ani. În urma procesării datelor a rezultat faptul că unul din cinci adulţi nu serveşte alimente solide la micul dejun, o treime dintre subiecţi preferau cerealele, în timp ce 45 la sută dintre respondenţi optau pentru un mic dejun care nu conţinea nici un gram de cereale. Ceaiul şi cafeaua s-au dovedit cele mai populare alegeri pentru masa de dimineaţă, aceste băuturi fiind consumate de 84 la sută dintre respondenţi.

Următoarele alimente de pe lista de preferinţe pentru micul dejun au fost, în ordine, laptele, cerealele, pâinea şi fructele. Potrivit sondajului, femeile aleg în general să mănânce fructe la micul dejun, în timp ce bărbaţii preferă o masă copioasă, numai că, indiferent de alimentele alese, obiceiul de a mânca dimineaţa s-a dovedit un aliat pentru sănătate, fiind asociat cu un aport de grăsimi redus în decurs de 24 de ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Micul dejun, cel mai bun obicei.
 Vizualizări articol: 2298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Micul dejun, cel mai bun obicei4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(23 feb 2011, 13:19:43
Gâtuim în mâini sticle de cola
Ne omorâm plătind scump pentru asta
Rătăciţi în pofte ne’am pierdut busola
E’uri canceroase ne’a devenit , zilnic , masa

La Mall , sus la etaj , puştimea
Îşi sparge puşculiţa pentru o chiftea
Mâncarea sănătoasă , de acasă , e acuma
O ’’ rutină plicticoasă ’’ ... renunţăm la ea ? ? ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei