Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 feb 2011 - Anul XVI, nr. 44 (4642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilităţi

Finanţare de 10.000 de euro pentru tinerii suceveni care vor să-şi deschidă o afacere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Tinerii suceveni care vor să înceapă o afacere nouă au posibilitatea să obţină o finanţare nerambursabilă de până la 10.000 de euro. Potrivit spuselor directorului Oficiului Registrului Comerţului Suceava, Cătălina Vartic, din această lună au intrat în vigoare prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 6/2011 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri.

Cătălina Vartic a spus că prevederile acestei ordonanţe se aplică întreprinzătorilor debutanţi, cu vârsta de până la 35 de ani, care anterior datei înmatriculării societăţii în Registrul Comerţului nu au mai deţinut sau nu deţin calitatea de acţionar, asociat sau membru al organelor de conducere ale unei întreprinderi constituite în Spaţiul Economic European.

Directorul ORC Suceava a arătat că până în momentul de faţă au fost înregistrate două cazuri în care tineri întreprinzători suceveni şi-au înregistrat firme, cu titulatura „societate cu răspundere limitată – debutant (SRL-D)”, iar alţi doi tineri au început procedurile pentru înfiinţarea unor astfel de societăţi. Cătălina Vartic a explicat că înregistrarea unor astfel de firme este gratuită.

Potrivit prevederilor legale, firmele tinerilor întreprinzători trebuie să aibă în obiect cel mult cinci grupe de activitate prevăzute de clasificarea activităţilor din economia naţională în vigoare.

 

Firmele întreprinzătorilor debutanţi trebuie să prezinte un plan de afaceri

În cele cinci grupe nu pot fi incluse obiecte de activitate precum intermedieri financiare şi asigurări, tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibil, tutun, alcool, substanţe aflate sub control naţional, plante, substanţe şi preparate stupefiante şi psihotrope, precum şi activităţile excluse de normele europene pentru care nu se poate acorda ajutor de stat.

Microîntreprinderile aparţinând întreprinzătorilor debutanţi pot primi de la Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii o finanţare nerambursabilă reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 de euro, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri.

De asemenea, firmele întreprinzătorilor debutanţi mai beneficiază şi de alte facilităţi fiscale, printre care scutirea de la pata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că pentru a beneficia de finanţarea nerambursabilă, microîntreprinderea de tipul „SRL-D” trebuie să se înregistreze în aplicaţia online disponibilă pe site-ul www.aippimm.ro, la aceeaşi adresă urmând să se completeze şi planul de afaceri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţare de 10.000 de euro pentru tinerii suceveni care vor să-şi deschidă o afacere.
 Vizualizări articol: 1890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Finanţare de 10.000 de euro pentru tinerii suceveni care vor să-şi deschidă o afacere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei