Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 feb 2011 - Anul XVI, nr. 44 (4642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Problemă

Medicii veterinari din judeţ părăsesc ţara pentru a lucra în Anglia şi Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

 

Medicii veterinari din judeţ încep să plece în străinătate pentru a profesa în meseria în care sunt specializaţi, motivul principal al acestor emigrări fiind salariile incomparabil mai mari din ţări precum Marea Britanie sau Germania. Conform lui Petrea Dulgheru, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, în ultimul an opt medici veterinari şi-au dat demisia şi au plecat în străinătate, iar alţi doi sunt acum pe picior de plecare. Raportat la numărul total de medici veterinari (240 sunt înscrişi în Colegiul Medicilor Veterinari Suceava), cifra nu este foarte mare, însă nici de neglijat.

„Este foarte important că aceşti oameni au plecat pentru a munci tot ca medici veterinari, nu s-au dus în construcţii sau mai ştiu eu unde. Este o dovadă a calităţii lor, deşi cei plecaţi nu sunt neapărat cei mai buni, ci mai degrabă cei mai curajoşi şi tupeişti”, a declarat Petrea Dulgheru.

El a mai adăugat că numeroasele excursii de documentare organizate de Colegiul Medicilor, pe care îl conduce, în străinătate, le-au oferit acestora posibilitatea de a stabili contacte cu colegi din spaţiul UE, ulterior de la aceste discuţii ajungându-se la plecarea în străinătate.   

Acesta susţine că nu regretă aceste plecări, considerând că sunt suficienţi specialişti rămaşi în judeţ şi totodată îi înţelege pe cei care au renunţat să mai lucreze în Suceava, pe salarii de bază de 700 de lei.

„Părerea mea este că un medic veterinar bun va avea în curând şi în România un venit mulţumitor, asta odată cu dezvoltarea fermelor, ferme care au nevoie de serviciul profesionist al unui medic veterinar”, a mai adăugat Dulgheru, care a precizat că, în calitate de şef al DSVSA Suceava, ridică lunar suma de 2.700 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii veterinari din judeţ părăsesc ţara pentru a lucra în Anglia şi Germania.
 Vizualizări articol: 2248 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Medicii veterinari din judeţ părăsesc ţara pentru a lucra în Anglia şi Germania3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce te doare doctore trimis de
(23 feb 2011, 11:29:36
Pleacă doctorii cei mai ambițioși și mai pregătiți, iar cei mai puțin pregătiți se fac parlamentari....
Actualmente rețeaua sanitar veterinară este sub orice critică, începând cu clădiri insalubre, lipsa instrumentarului sanitar veterinar, lipsa unui program strategic de profilaxie și combaterea bolilor, terminând cu proasta renumerare și chiar o lipsă de cadre veterinare. Dacă înainte începând de la vizitiu și până la medic erau apelați cu domnu doctor, acum veterinarii sunt apelați cu iar a-ți venit după bani...
2.   Mentalitate trimis de
(23 feb 2011, 13:11:35
Prin ziarele din sv apar articole de genul"pleaca afara la munca medici,politisti,etc" iar toata lumea bucuroasa ca pleaca si bla bla bla .Iar cind se intorc dupa citiva ani si ceva bani pe ei auzi comentarii: "a venit si broscaru ,capsunaru ....etc " Poate imi explica si mie cineva de ce avem aceasta mentalitate???
3.   Mai bine cinstit decit....senator trimis de
(23 feb 2011, 14:04:50
decit sa minta lumea si sa mearga in parlament sa se odihneasca(ca altii) mai bine sa plece afara ,la munca si sa cistige un ban ....cinstit.
4.   Anglia,germania..cainii cu colaci in coada trimis de
(23 feb 2011, 15:03:37
da,da la munca...dupa ce au furat statul cu miliarde anual.domnilor doctorasi ,cati bani va intra de la bugetul de stat intr-o campanie de vaccinare?si cine v-a controlat in toti acesti ani sa vada daca efectivele de animale din curtea omului corespund cu cele transmise de voi in urma carora incasati bani pentru munca depusa[vaccinat]si asta daca v-ati plimbat prin curtea omului...iar daca v-ati plimbat cu siguranta ati luat bani si oamenilor.
5.   NEPRICEPUTUL trimis de
(24 feb 2011, 00:09:53
...este foarte priceput!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei