Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 feb 2011 - Anul XVI, nr. 44 (4642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Românii sunt fumători şi se mândresc cu asta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Mi-a căzut în mână o revistă comercială, din alea gratuite şi foarte lucioase, destinate cu precădere turiştilor străini care vizitează Bucureştiul şi Valea Prahovei. Interesantă revistă, dar interesantă rău! Cred că mai bine de jumătate din pagini erau destinate „saloanelor de masaj erotic”, numele de cod sub care azi bordelurile induc în eroare falsa pudoare, plecată din rândul popilor şi altor moralişti de doi bani ai României actuale. Puzderia de astfel de localuri arată clar că ele sunt întrebate, ceea ce înseamnă că dacă turismul condus de pupăza aia blondă nu reuşeşte să salte mai sus de glezna broaştei, ramura lui sexuală reprezintă strălucit talentele neamului nostru. Să nu fim mofturoşi şi să ne mulţumim şi cu atâta.

Revista cuprindea însă şi destule lucruri dezgustătoare, iar unul dintre ele era prezentarea ţării noastre ca un – citez – „paradis al fumătorilor”. Cred că mult mai corectă ar fi fost formularea de „iad al fumătorilor”, din moment ce tutunului i se zice, de când e el, „iarba dracului”.

Ce suciţi, ce pe dos suntem în toate: alte ţări se fălesc cu măsurile radicale luate împotriva acestui nărav cancerigen, iar noi ne fudulim cu el, îl scoatem la înaintare, înfiinţând, pe lângă „turismul sexual”, „turismul nicotinic”! Se vede că, atunci când muşteriul occidental trebuie prins în mreje, calitatea momelii devine ultimul lucru de care trebuie să ni se cramponeze scrupulele. Aşa că veniţi, turişti străini, veniţi în grupuri cât mai mari, că la noi se poate fuma lejer în baruri, în pub-uri, în restaurante, în Palatul Cotroceni! Aprindeţi luleaua unde poftiţi, că nimeni nu se va lua de voi, ca la New York sau la Budapesta!

Pe viitor, poate că revistele lucioase ar trebui să menţioneze şi alte importante atracţii turistice pe care România le oferă muşteriilor străini. De pildă, faptul că ei pot circula pe străzi şi şosele cu ce viteză poftesc, iar dacă se petrece vreun accident mortal, el poate fi muşamalizat la cele mai mici tarife.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii sunt fumători şi se mândresc cu asta.
 Vizualizări articol: 978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 10 voturi
Românii sunt fumători şi se mândresc cu asta4.4510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tare asta! =)) trimis de
(23 feb 2011, 17:14:42
"ei pot circula pe străzi şi şosele cu ce viteză poftesc, iar dacă se petrece vreun accident mortal, el poate fi muşamalizat la cele mai mici tarife"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei