Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 feb 2011 - Anul XVI, nr. 44 (4642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cinci federaţii sindicale au făcut cerere pentru organizarea unui protest în timpul Congresului UDMR

Miercuri, 23 Februarie 2011 (15:19:04)

Cinci federaţii sindicale au depus la Primăria Oradea o solicitare pentru aprobarea unei acţiuni de protest sâmbătă, în prima zi a Congresului UDMR, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, locul desfăşurării Congresului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"La noi a ajuns o solicitare comună, depusă de reprezentanţii BNS, CNSLR Frăţia, Convenţia Sindicatelor Democratice, Cartel Alfa şi Meridian, pentru ziua de sâmbătă, între orele 10.30 şi 12.30, locul solicitat fiind platoul de la Casa de Cultură a Sindicatelor", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Bihor, locotenent Ioan Bogdan.

Bogdan a precizat că, până în prezent, cererea sindicatelor nu a fost soluţionată, o decizie urmând să fie luată în cursul zilei de joi, de către Comisia pentru ordine publică Oradea, în care sunt reprezentate mai multe instituţii: Jandarmeria, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor, Poliţia Locală Oradea şi Consiliul Local Oradea.

"În principiu, conform Legii 60 din 1990 privind ordinea publică, acţiunile de acest gen pot fi aprobate doar cu condiţia să nu împiedice alte manifestări programate în acelaşi timp şi în acelaşi loc, pentru a nu genera tulburarea ordinii publice", a afirmat Bogdan.

Secretarul Consiliului Local Oradea, Ionel Vila, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a fost înregistrată cererea sindicatelor privind protestul pe care vor să îl organizeze în prima zi a Congresului UDMR, afirmând că decizia privind aprobarea sau respingerea solicitării urmează să fie luată joi, la ora 11.00.

Contactat de MEDIAFAX, Ioan Ţenţ, reprezentantul Convenţiei Sindicatelor Democratice Bihor, a precizat că solicitarea vizează aprobarea unei acţiuni de pichetare, ca protest faţă de intenţia Guvernului de a impune noul Cod al Muncii fără o dezbatere parlamentară, prin asumarea răspunderii Guvernului.

"Motivul pe care l-am prezentat în cererea noastră este dorinţa Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe Codul Muncii şi de a impune în acest fel prevederi care sunt total în defavoarea angajaţilor din România. În ce priveşte concret modalitatea de protest, am precizat că este vorba de o pichetare", a declarat Ioan Ţenţ, reprezentantul Convenţiei Sindicatelor Democratice Bihor, preşedinte al Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor.

Pe de altă parte, responsabilul UDMR pentru organizarea Congresului de la Oradea, Kovacs Peter, a declarat că respectă dorinţa şi dreptul sindicatelor la libera exprimare, însă consideră că o acţiune de protest asociată cu UDMR nu ar fi corectă.

"Pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea vom avea parcate maşinile participanţilor la Congres, deci nu văd cum ar fi loc şi pentru o acţiune de protest. Noi considerăm că este foarte bine că sindicatele au posibilitatea să se exprime liber, dar credem că trebuie să respecte şi alte evenimente care au fost anunţate de mult, cum este şi Congresul UDMR. Mai este o problemă, că la Congresul UDMR noi vom dezbate lucruri care nu au nicio legătură cu problema sindicatelor, probleme interne ale UDMR", a spus Kovacs. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci federaţii sindicale au făcut cerere pentru organizarea unui protest în timpul Congresului UDMR.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci federaţii sindicale au făcut cerere pentru organizarea unui protest în timpul Congresului UDMR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei