Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 feb 2011 - Anul XVI, nr. 44 (4642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acţiuni

Poliţia s-a pus pe valutişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prins în trafic

Valutist din Suceava, lăsat fără pistoale şi permis de conducere

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, cunoscut valutist în zona centrală a Sucevei, a fost lăsat fără permis de conducere şi fără cele două pistoale pe care le avea asupra sa, în urma unui control în trafic al Poliţiei. S-a întâmplat ieri, în jurul orei 15.00, maşina pe care o conducea Doru Onuţ, un Mercedes cu numărul de înmatriculare SV-07-CYR, fiind trasă pe dreapta de agenţi ai Serviciului de Poliţie Rutieră pe Calea Unirii, în zona Grupului Şcolar.

Poliţiştii aveau informaţii că acesta obişnuieşte să conducă sub influenţa alcoolului, iar controlul de ieri nu a făcut decât să confirme acest lucru. În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat că acesta avea o concentraţie de 0,20 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Fiind vorba de o concentraţie de alcool sub limita penalului, acestuia i-a fost aplicată o amendă şi ca măsură complementară i se va reţine permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

În maşina acestuia poliţiştii au găsit două pistoale, unul cu gaze şi unul cu bile, pentru care acesta deţine permis de port-armă. Problema este că legea armelor şi muniţiilor interzice purtarea pistolului în stare de ebrietate, astfel că poliţiştii rutieri i-au ridicat armele, în vederea continuării cercetărilor, fiind probabil ca acestea să-i fie confiscate.  

În evidenţele Poliţiei Rutiere Onuţ se mai găseşte cu contravenţii pe linia depăşirii limitelor legale de viteză, fără alte probleme deosebite.  

Comisarul Liviu Sfichi, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a anunţat controale în trafic cu efective sporite, scopul principal fiind depistarea şoferilor care conduc băuţi.

Numai la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei acţiuni de control, au fost verificaţi cu etilotestul 778 de şoferi. 

 

 

Tranzacţie stricată

Valutist filat şi prins în flagrant în Piaţa Mare

Un valutist prins în flagrant de poliţişti, în timp ce schimba bani în zona Pieţei Mari din centrul municipiului Suceava, a încercat să fugă de oamenii legii, fiind prins după o urmărire de câteva zeci de metri, a anunţat, ieri, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Incidentul s-a petrecut în cursul zilei de luni, iar bărbatul prins că schimba ilegal valută se numeşte Dumitru Cozaciuc, are 56 de ani şi este din municipiul Suceava.

Cozaciuc a fost filat de poliţişti de la Investigarea Fraudelor în timp ce-i oferea unei persoane suma de 633 de lei în schimbul a 150 de euro.

Când i s-a cerut să se legitimeze, susţin poliţiştii, Cozaciuc s-a făcut că vorbeşte la telefonul mobil şi a fugit, încercând să-şi piardă urma printre clădirile din zona pieţei.

A fost prins însă de poliţişti, după câteva zeci de metri, în faţa bisericii „Sf. Dumitru”.

Potrivit comunicatului IPJ Suceava, Cozaciuc avea asupra mai multe sume de bani: 1.520 de lei, 900 de dolari şi 1.290 de euro, sume ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit IPJ Suceava, valutistul a primit două amenzi: 1.500 lei pentru schimb ilegal de valută şi 500 lei pentru refuz de legitimare.

Poliţiştii i-au confiscat lui Cozaciuc suma de 150 de euro, cea pe care a primit-o de la client în momentul în care a fost prins de poliţişti.

„Urmare a faptului că cel în cauză este cunoscut cu astfel de preocupări, se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii”, se precizează în comunicatul IPJ Suceava.

Cazul lui Dumitru Cozaciuc vine la câteva zile după ce un alt valutist a fost prins „la muncă”, în faţa Bazarului din Suceava.

Ioan Reuţ, din Sf. Ilie, zis „Lipici”, a fost luat la întrebări de poliţişti în timp ce încerca să-i schimbe unei persoane suma de 200 de euro.

Vasile David este alt valutist din Suceava amendat în această lună de poliţişti şi lăsat fără 500 de euro, bani pe care încerca să-i schimbe unui cetăţean, tot în faţa „Pieţei Mari”.

În ultimul an, au căzut pe mâna oamenilor legii şi alţi valutişti. De la unii dintre aceştia, s-au ridicat în vederea confiscării sume mari, însă poliţiştii au fost nevoiţi să le dea banii înapoi, după ce contravenienţii au constatat la Parchet măsura luată.

Cel mai bun exemplu în acest sens este cazul valutisului Daniel Andronic Gulei, căruia oamenii legii i-au luat o sacoşă în care erau în jur de 300.000 de lei.

Pentru că nu au putut face dovadă că banii proveneau din schimbul ilegal de valută, poliţiştii i-au înapoiat întreaga sumă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia s-a pus pe valutişti.
 Vizualizări articol: 8362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.70/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 10 voturi
Poliţia s-a pus pe valutişti4.7510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Valutisti protejati trimis de
(23 feb 2011, 12:15:29
cand si la Radauti? aicia schimbul valutar se face sub ochi politistilor(militenilor) sau asti cotizeaza la POL.....
2.   Caravana trimis de
(23 feb 2011, 12:27:16
Iar stiri cu pungasi marunti cu citeva mii de euro????Sau sa se mai uite coruptia din sv la casele mari si asa mai uita omul care si cum fura .
3.   Praf in Ochi! trimis de
(23 feb 2011, 14:37:10
Hai ca la schilodu ala bine ia facut ca ia luat permisu din moment ce conducea beat si cu pistoale la el, dar astia saracii ce sa fac nu dau in cap la nimeni castiga si eu un ban cinstit ca decat sa schimb la banca sa-mi dea banca in bataie de joc mai bine schimb la ei. Ce sa faci in Suceava? Unde sa muncesti? Sa-i ia pe lupii batranii din politica, consilii, primarii daca-s asa de tari astia de la anti frauda si DNA nu pe astia care isi fac si ei bani de o paine si au fost haituiti toata viata lor, haituiti de politie, batuti de smecherii din oras, taxe de protectie, omorati si altele...
4.   Numai parlitii de 2bani?? trimis de
(23 feb 2011, 14:47:15
prin toate barurile si restaurantele mai cochete vad militieni...s.a.consumand alcool.asa norocosi sunt???
5.   Valutistii trimis de
(23 feb 2011, 16:14:30
Pe la Falticeni pe cand actiuni in vederea depistarii si tragerii la raspundere a valutistilor (ii gasiti zilnic in fata la Banca Carpatica si in Piata Agroalimentara)
6.   Total action trimis de
(23 feb 2011, 16:54:59
pe noi in sv ne vanati dar prin toate pietile din judet de ce nu actionati ? sau aia cutezeaza mai mult sau va-ti facut si cumatrii cu voi de la investigatii fraude .
Hai la Marginea , joia , zilnic in Radauti , etc
7.   Hopa trimis de
(23 feb 2011, 16:57:23
.... cred ca o sa invitam o echipa de control din cadrul ministerului , mai bine zis a ministrului de interne
8.   Vrajeala trimis de
(23 feb 2011, 19:34:20
PROPAGANDA ............de frica controlului, azi la ora 16 toti baietii (valutistii) erau la post in piata mare.
9.   Radauti trimis de
(24 feb 2011, 00:52:00
Spre exemplu in piata centrala din Radauti tot timpul e plin de valutisti si partea cea mai interesanta e ca cel putin doi dintre ei detin si mai multe case de schimb valutar, in speta fiind CRACIUN si MOROSAN, si asta ar fi poate cea mai mica infractiune a lor pe langa DAREA DE BANI CU CAMATA si SCHILODIREA DATORNICILOR (cel putin asa se vorbeste in oras) astefel cei doi sau rudele lor ft apropiate au devenit posesori a mai multor vile, pensiuni si alte afaceri in zona

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei