Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 feb 2011 - Anul XVI, nr. 43 (4641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tokes spune că el şi soţia lui vor fi investigaţi de ANI în urma denunţului unui fost preot reformat

Marţi, 22 Februarie 2011 (17:32:08)

Europarlamentarul Tokes Laszlo spune că a primit o adresă prin care ANI l-a înştiinţat că el şi soţia lui vor fi investigaţi în urma unui denunţ trimis de un fost preot reformat şi afirmă că se va supune procedurilor legale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am primit o adresă trimisă de Agenţia Naţională de Integritate, care a constituit o surpriză pentru mine. Iată că, după ce sunt cercetat de DIICOT pentru terorism şi crimă organizată şi, în urma provocărilor mele, ca învinuit de a fi fost angajat al Securităţii, acum sunt pus şi hoţ şi se aduce la adresa mea şi acuzaţia că aş fi şi corupt", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Tokes Laszlo, fost episcop al Eparhiei Reformate de Piatra Craiului, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Tokes şi-a declarat disponibilitatea de a răspunde tuturor investigaţiilor la care va fi supus.

"Fac faţă cu multă disponibilitate şi sunt dispus să fac faţă acestei investigări din partea ANI, pentru că eu totdeauna am lucrat cu mâinile curate, spre deosebire de mulţi politicieni din perioada postcomunistă", a spus Tokes.

El a adăugat însă că se simte jignit, pentru că denunţul împotriva sa a fost făcut de un fost preot reformat concediat din parohia Ghenţ, judeţul Satu Mare, pentru că ar fi delapidat fondurile bisericii.

"Mă jigneşte, însă, în demnitatea mea de cetăţean şi de om al bisericii, că de 20 de ani sunt provocat cu acuzaţii şi resping cu hotărâre folosirea unor asemenea figuri meschine cum ar fi Bathory Iuliu. Se face în sânul comunităţii şi al bisericii o diversiune clară. (...) Este foarte semnificativă persoana denunţătorului şi aceasta explică totul, pentru că nu pe mine, ci pe denunţător îl descalifică, pentru că este o unealtă şi un scandalagiu din umbra puterii această persoană destituită din funcţia lui de preot. Bathory a pornit împotriva mea, a bisericii şi a credincioşilor din Ghenţ peste 60 de procese", a afirmat fostul episcop reformat de Piatra Craiului.

Tokes a arătat că fostul preot reformat Bathory Iuliu "a săvârşit fapte grave, incriminate şi de Codul Penal", iar împotriva sa Eparhia Reformată de Piatra Craiului a formulat o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei în august 2007, nesoluţionată nici până în prezent.

Potrivit sursei citate, motivul este că Bathory ar fi săvârşit infracţiunea de gestiune frauduloasă, delapidând 24.900 de dolari primiţi de Parohia Reformată din Ghenci şi de Parohia "Ady Endre" cu titlu de donaţie de la Fundaţia "Uj Kezfogas "din Ungaria prin intermediul Eparhiei Reformate de Piatra Craiului, cu scopul de a achiziţiona teren arabil pentru cele două parohii.

Tokes a afirmat că, în ciuda unei declaraţii a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, potrivit căreia ancheta Parchetului Carei "nu a fost lucrată cu ritmicitate", "nici până în ziua de azi nu s-a încheiat ancheta şi nu s-a dispus trimiterea în judecată a fostului preot".

Tokes a precizat, de asemenea, că şi soţia sa va fi investigată de ANI, deoarece şi aceasta a primit o comunicare în acest sens.

"Va urma investigaţia şi sper să fim cât de repede investigaţi", a spus fostul episcop reformat.

Tokes le-a distribuit jurnaliştilor orădeni scrisoarea care i-a fost expediată de ANI în data de 10 februarie 2011.

Demersul acestei instituţii a fost generat "ca urmare a înregistrării la Agenţia Naţională de Integritate a sesizării formulate de domnul Batori Iuliu, din care rezultă că aţi acumulat împreună cu familia o avere ce depăşeşte veniturile realizate" se arată în document.

Numărul de înregistrare a dosarului ANI privind investigarea familiei lui Tokes este 87.410/S/II/24.11.2010, iar semnatarul inspectorului de integritate, Anca Tomulescu, i-a comunicat fostului episcop că "în situaţia în care din activitatea de evaluare desfăşurată în conformitate cu dispoziţiile Secţiunii a 2-a (evaluarea averii) din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice (…) va rezulta o diferenţă semnificativă, în sensul prevederilor art. 18 din acelaşi act normativ, vă vom informa despre aceasta şi veţi fi invitat pentru a vă prezenta un punct de vedere". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tokes spune că el şi soţia lui vor fi investigaţi de ANI în urma denunţului unui fost preot reformat.
 Vizualizări articol: 633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tokes spune că el şi soţia lui vor fi investigaţi de ANI în urma denunţului unui fost preot reformat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei