Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 feb 2011 - Anul XVI, nr. 43 (4641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Paraschiv: Nu se susţine ce zice Băsescu despre sindicate, vrea să mute situaţia din vămi în poliţie

Marţi, 22 Februarie 2011 (14:51:12)

Secretarul general al SNPPC, Toader Paraschiv, a declarat, marţi, că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu de incriminare a sindicatelor nu se susţin şi că acesta vrea "să mute situaţia din vămi în poliţie".

Toader Paraschiv, care este şi vicepreşedinte al Cartel Alfa, a susţinut că Traian Băsescu i-a dat ordin lui Traian Igaş, în 24 septembrie, să nu mai participe la nicio întâlnire de dialog social cu sindicatele, încercând astfel o militarizare a poliţiei.

"Este un gând mai vechi al preşedintelui", a spus Paraschiv.

Acesta a adăugat că, probabil astfel Băsescu apreciază că dacă există dialog social înseamnă anarhie, "pentru că el confundă poliţia cu o structură militară".

Potrivit sindicalistului, Traian Băsescu nu are probe care să-i susţină declaraţiile. "Este o aiureală, nu se susţine ce zice preşedintele. Noi am venit cu soluţii şi ne-am impus. Ca, de exemplu în cazul Şoric am luat atitudine, dar asta nu înseamnă că există o structură piramidală cu dublă comandă", a spus Toader Paraschiv.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la bilanţul MAI, că a început "o abordare de tip târg", afirmând că modul în care acţionează şi în care se tolerează activitatea unora dintre liderii sindicali în interiorul structurilor Poliţiei nu are nimic în comun cu organizaţiile piramidale.

"Mai este un lucru pe care l-am întâlnit în discuţii în ultimul timp. Marea problemă a celor cu care am discutat şi care într-un fel sau altul reprezentau poliţişti, poliţişti de frontieră, era ce face statul pentru ei. Nu vreau să parafrazez citate sau oameni politici celebri, dar a început să dispară ideea că prima obligaţie este a ta, servant al MAI către misiunea ta şi abia a doua întrebare este «Bun, în condiţiile în care îmi fac misiunea, ce face statul pentru mine?». A început o abordare de tip târg şi aici atenţionez şi organizaţiile sindicale. Modul în care acţionează şi în care se tolerează activitatea unora dintre liderii sindicali în interiorul structurilor poliţiei nu are nimic în comun cu organizaţiile piramidale", a declarat Traian Băsescu.

El a precizat că Poliţia e o structură piramidală "care nu poate avea dublă comandă".  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paraschiv: Nu se susţine ce zice Băsescu despre sindicate, vrea să mute situaţia din vămi în poliţie.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paraschiv: Nu se susţine ce zice Băsescu despre sindicate, vrea să mute situaţia din vămi în poliţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei