Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 feb 2011 - Anul XVI, nr. 43 (4641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2010

22,6 milioane de lei, valoarea evaziunii fiscale depistate de Garda Financiară Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Comisarii Gărzii Financiare Suceava au înaintat anul trecut 210 plângeri penale pe numele unor administratori de firme la care au fost constatate prejudicii aduse bugetului statului. Potrivit raportului pe anul trecut, prezentat de comisarul-şef al Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, în cazul celor 210 cazuri de evaziune fiscală pentru care au fost înaintate plângeri penale, valoarea prejudiciului creat bugetului de stat se ridică la suma de 22,6 milioane de lei (226 de miliarde de lei vechi). Vartic a arătat că această sumă este de două ori mai mare decât prejudiciul stabilit în cursul anului 2009. Comisarul-şef al Gărzii Financiare Suceava a arătat că în cursul anului trecut au fost efectuate 7.755 de controale la agenţii economici suceveni, fiind aplicate aproape 6.000 de amenzi, cu o valoare totală de 12,8 milioane de lei. Din această sumă, în cursul anului trecut s-a reuşit încasarea a 3,35 milioane de lei.

Făcând referire la activitatea Gărzii Financiare din anul 2010, Ionuţ Vartic a spus că „încălcarea legislaţiei cu privire la producerea şi comercializarea produselor accizabile a condus la luarea unor măsuri pentru suspendarea activităţii în cazul a zece firme. De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor OUG 28/1999 republicată, respectiv pentru nedotarea sau neutilizarea de către agenţii economici a aparatelor de marcat electronice fiscale, în 746 cazuri s-a dispus suspendarea activităţii, din care 699 de cazuri pentru nedotare cu aceste aparate şi 47 de cazuri pentru neutilizarea lor”.

 

Comisarii financiari au participat la acţiunile „Cărăuşul 2” şi „Balastiera 2”

Potrivit raportului Gărzii Financiare Suceava pe anul 2010, comisarii financiari au participat la patru acţiuni tematice de control în colaborare cu alte instituţii, „Balastiera 2”, „Cărăuşul 2” (în care au fost verificaţi transportatorii de mărfuri), şi două acţiuni de verificare a firmelor de morărit, panificaţie şi cele care produc sau comercializează produse de material lemnos. Astfel, în cadrul acţiunii „Balastiera 2” au fost verificaţi 55 de agenţi economici, fiind aplicate amenzi de aproape 100.000 de lei. În două cazuri au fost formulate plângeri penale pentru un prejudiciu adus bugetului de stat în valoare de 3,37 milioane de lei. De asemenea, în acţiunea „Cărăuşul 2” au fost verificaţi 427 de agenţi economici, în trei cazuri fiind formulate plângeri penale, pentru o evaziune fiscală de aproape 600.000 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 22,6 milioane de lei, valoarea evaziunii fiscale depistate de Garda Financiară Suceava.
 Vizualizări articol: 1823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
22,6 milioane de lei, valoarea evaziunii fiscale depistate de Garda Financiară Suceava1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MOLDOVA BLAZON CU TAUR trimis de
(22 feb 2011, 16:44:23
DE CE SA PUS CAPU DE BOU LA INTRARE IN MOLDOVA SI PE SPECIMENUL ASTA LA CONDUCEREA GARZII FINANCIARE?
PDL=PCR

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei