Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 feb 2011 - Anul XVI, nr. 43 (4641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Se vede de la mare distanţă unde Poliţia e tolerantă cu grupurile de crimă organizată

Marţi, 22 Februarie 2011 (14:51:49)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la bilanţul MAI, că, privind harta României, se vede de la mare distanţă unde Poliţia este tolerantă cu grupurile de crimă organizată şi a cerut să fie pulverizate grupurile de crimă organizată de la nivel judeţean şi chiar naţional.

Şeful statului a spus că fără profesionalim şi integritate nu sunt şanse pentru a avea un minister eficient care să garanteze siguranţa cetăţeanului.

"Nu avem şanse dacă nu se construieşte un concept de colaborare a Poliţiei locale şi MAI, nu avem şanse dacă în fiecare an venim cu promoţii întregi fără ca în interiorul aparatului existent să facem necesara curăţenie", a afirmat Băsescu.

El a spus că esenţial este ca instituţiile să funcţioneze în parametrii normali.

"Luând harta se vede de la mare distanţă unde Poliţia este tolenranta cu grupurile de crimă organizată, de romi sau de români. Vă pot enumera judeţele unde Poliţia trebuie să fie mai atentă cu ce se întâmplă acolo. Cred că trebuie să vă menţineţi priorităţile şi ele nu trebuie să fie doar declarative. Siguranţa cetăţeanului. În regulă. Luptăm pentru ea, luptaţi pentru ea. Lupta împotriva evaziunii fiscale, luptaţi pentru ea în noul cadru. Lupta împotriva crimei organizate. Am mai cerut-o, o cer din nou: vreau să pulverizati grupurile de crimă organizată de la nivel judeţean şi de la nivel naţional, dacă există. Vreau să ştiu că aţi demontat toate aceste grupări ale ticăloşiei şi vreau să să contribuiţi la a se afla către ce zone se duce protecţia acestor grupuri", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că apreciază munca multora dintre angajaţii MAI, dar că, în acelaşi timp, ştie foarte bine că sunt şi angajaţi care "convieţuiesc" cu grupurile de crimă organizată.

"Sigur nu am probe, dar ştiu că sunt destui oameni ai Ministerului de Interne care nu-şi fac datoria, care tolerează convieţuirea între ei şi grupurile de crimă organizată. Puneţi capăt acestei zone negre a activităţii ministerului (...) Ceea ce vă cer este să vă faceţi datoria în limitele legii şi fără menajamente pentru cei care o încalcă, indiferent cine sunt ei. Din punctul meu de vedere, veţi avea tot sprinijul pentru a vă duce misiunea până la capăt. Vreau să fie un an al succesului dumneavoastră, în care luptaţi împotriva corupţiei şi vă refirmaţi în primul rând din punct de vedere al calităţii oamenilor", a mai spus şeful statului.

La şedinţa de evaluare a activităţii MAI în anul 2010 sunt prezenţi şi premierul Emil Boc, şeful SRI, George Maior, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, precum şi procurorul şef, Laura Codruţa Kovesi.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Se vede de la mare distanţă unde Poliţia e tolerantă cu grupurile de crimă organizată.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Se vede de la mare distanţă unde Poliţia e tolerantă cu grupurile de crimă organizată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei