Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 feb 2011 - Anul XVI, nr. 43 (4641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Badea: Primarii vor pierde alegerile dacă nu rezolvă problema decontului la transportul profesorilor

Marţi, 22 Februarie 2011 (14:49:34)

 Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea a avertizat, marţi, că primarii care nu iau măsuri privind decontul transportului cadrelor didactice riscă să piardă viitoarele alegeri, pentru că nu înţeleg necesitatea ca şcolile să aibă profesori bine pregătiţi.

Badea a declarat, într-o conferinţă de presă la Cluj, că Ministerul Educaţiei a emis o instrucţiune care asigură cadrul legal pentru efectuarea decontului cadrelor didactice navetiste, astfel încât şi autorităţile locale vor trebui să facă un efort pentru cadrele didactice care predau în localităţile lor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Primarii riscă să piardă alegerile, dacă sunt inteligenţi alegătorii. Între o opţiune de genul «nu decontez, dar vreau să păstrez şcoala», înseamnă că acea autoritate alege să aibă o şcoală cu resursă umană care nu asigură calitate, lucru care nu este de acceptat. Ministerul Educaţiei a emis o instrucţiune care pune în aplicare prevederile Legii educaţiei şi care rezolvă decontul transportului cadrelor didactice navetiste. Există consilii locale şi primării unde se consideră că nu e oportună decontarea. Avem cadrul legal şi ne dorim ca fiecare comunitate locală să înţeleagă că are nevoie de cadrele didactice, însă trebuie asigurat decontul transportului. Să facă şi primarii un efort pentru cadrele didactice care vin în localităţile lor", a spus Badea.

Potrivit acesteia, un consiliu local nu poate invoca faptul că nu are fonduri pentru plata deconturilor profesorilor, câtă vreme vrea să păstreze şcoala din localitate.

"Considerăm că atunci când o autoritate locală refuză decontarea transportului profesorilor, până la urmă se refuză dreptul la educaţie de calitate al elevilor din acea comunitate. Nu poate un primar să spună că vrea şcoală, dar nu vrea să facă niciun efort. Să fie şi primarii şi consilierii locali partenerii noştri", a spus secretarul de stat în Ministerul Educaţiei.

Oana Badea a participat, marţi, la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, la o întâlnire cu un grup de lucru care elaborează metodologia necesară aplicării Legii educaţiei pentru inspecţia şcolară. În judeţul Cluj se elaborează şase astfel de metodologii, de grupuri constituite din 10-12 profesori. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Badea: Primarii vor pierde alegerile dacă nu rezolvă problema decontului la transportul profesorilor.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Badea: Primarii vor pierde alegerile dacă nu rezolvă problema decontului la transportul profesorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei