Google
 
marţi, 22 feb 2011 - Anul XVI, nr. 43 (4641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,7315 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2103 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţeta săptămânii: Supă cremă de spanac

 

Frunzele proaspete de spanac dau savoare unei supe de culoare verde deschis, prezentată de www.bbcgoodfood.com.

Ingrediente:
50 de grame de unt,
o ceapă medie, tăiată fin,
2 căței de usturoi, tăiați mărunt,
un cartof mediu, curățat și tăiat cuburi,
450 de mililitri de supă,
600 de mililitri de lapte,
450 de grame de spanac proaspăt, spălat și dacă e nevoie tăiat mare,
coaja de la o jumătate de lămâie,
trei linguri de smântână pentru servire.

 

Topiți untul într-o oală mare de sosuri, puneți ceapa și usturoiul și prăjiți-le la foc mic pentru 5 - 6 minute până se înmoaie. Puneți și cartoful și mai țineți oala pe foc încă un minut. Mai puneți și supa și mai fierbeți pentru 8 - 10 minute până când cartoful e aproape fiert. Puneți laptele și lăsați supa să fiarbă după care adăugați și jumătate din cantitatea de spanac și sucul de lămâie.

Acoperiți oala și mai fierbeți pentru 15 minute până când spanacul se topește. Lăsați să se răcească cinci minute.

Puneți apoi supa într-un blender şi adăugați și restul de spanac, amestecând compoziţia până devine fină. Secretul ca supa să rămână verde deschis este să puneți jumătate din spanac la sfârșit, după ce a fiert.

Supa poate fi congelată pentru o lună și decongelată la microunde sau în frigider peste noapte. Se poate servi cu smântână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeta săptămânii: Supă cremă de spanac.
 Vizualizări articol: 306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţeta săptămânii: Supă cremă de spanac0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Optik Tataru Suceava Centru Nicolae Balcescu 8 Tel 0730880866
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei