Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 feb 2011 - Anul XVI, nr. 43 (4641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   23 imagini |   ø fişiere video

Distracţie de iarnă

Peste 6.000 de turişti au participat, în weekend, la Olimpiada Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

 

Serbările Zăpezii la Gura Humorului au început în urmă cu două săptămâni şi ar fi trebuit să se desfăşoare cinci weekenduri la rând. În weekendul 11-13 februarie nu au avut loc din cauza vremii, care a fost în încălzire. Temperaturile scăzute şi ninsorile din ultima săptămână au făcut ca pârtia Şoimul de la Humor să fie numai bună pentru practicarea sporturilor de iarnă şi, începând de vineri, s-au reluat Serbările Zăpezii. 
Vineri seara, după ce schiorii de la Clubul Sportiv Dakiro, salvamontiştii şi jandarmii montani au realizat o coborâre cu făclii pe pârtie, unul dintre monitorii de schi a aprins flacăra olimpică. Conform organizatorilor, peste 6.000 de turişti din întreaga ţară au fost prezenţi pe pârtia din staţiunea suceveană. Numărul mare de turişti a fost confirmat şi de cele 20-30 de minute pe care schiorii le-au pierdut la rândul de la telescaun.
 
Întreceri şi jocuri distractive
„Pentru a ne perfecţiona pregătirea, începând cu 15 martie vom organiza la Gura Humorului un curs pentru monitori de schi. Acesta este destinat şi persoanelor care doresc să practice această meserie. Cursurile vor fi predate de specialişti de la Federaţia Română de Schi şi Biatlon”, ne-a declarat Daniel Chirap, preşedinte Clubului Sportiv Dakiro.
Lângă pârtia de sanie, sportivii de la Clubul Sportiv Gura Humorului şi-au amenajat spaţiul pentru concursul de ştafetă în cadrul căruia tinerii au coborât pe schiuri printre jaloane. Apoi au urcat şi au coborât pe sănii de plastic şi au aruncat mingea la coş. Salvamontiştii din Gura Humorului au organizat o coborâre pe pârtie cu tiroliana, printre curajoşi numărându-se câţiva copiii şi tineri, care au coborât însoţiţi de salvamontişti. A urmat o partidă de fotbal în clăpari, frânghia voinicilor şi un meci de hochei pe zăpadă cu măturoaiele.
De la ora 20.00, maratonul muzical propus de DJ Bestie şi MC DJ Dănutz a transformat baza pârtiei în ring de dans.
 
La 5 ani, câştigător al probei de slalom
Încă de la primele ore ale zilei de sâmbătă, schiorii au venit în număr mare la pârtie, mai ales că în cursul nopţii stratul de zăpadă s-a înnoit. 
Înainte de a începe cu probele para-olimpice din cadrul Olimpiadei Humorului, trupa de majorete “Voila” din Ostra a creat o atmosferă plină de dinamism prin mulţimea de figuri acrobatice.
Concursul de slalom, pe categorii de vârstă, a adunat foarte mulţi participanţi, la toate categoriile. Dintre aceştia s-au remarcat concurenţii la categoria sub 5 ani, atât prin vârstă, cât şi prin perfecţiunea coborârii. Gemenii Măgduţa şi Răzvan Necolaiciuc, în vârstă de 5 ani, au ocupat locul I, respectiv locul II la proba de „Slalom junior”. Celor doi li s-a adăugat David, tot de 5 ani, primii doi fiind oarecum avantajaţi şi de un echipament profesionist adus din SUA, iar David de tehnică. 
După proba de slalom uriaş senior, la care numărul concurenţilor s-a apropiat de o sută, şi coborârea cu făclii, pârtia a fost din nou ocupată de cei mici şi de adolescenţi pentru o coborâre în ţinute haioase. Personaje din desene animate, din filme pentru copii sau din filme western, clovni, urşi, vânători.
 
Spectacole folk şi de muzică tradiţională românească
De la ora 18.00, pe scena de la baza pârtiei Şoimul au urcat Mircea Rusu – Band, Krypton şi Cătălin Ungureanu. 
Mircea Rusu – Band a realizat un spectacol din care nu au lipsit melodii foarte cunoscute, iar formaţia Krypton a interpretat piese din repertoriul propriu, dar şi cover-uri după melodii celebre şi muzică tradiţională românească. 
Ca şi în seara precedentă, mai mulţi DJ şi muzica lor au creat o atmosferă de club la baza pârtiei Şoimul.
 
Probe para-olimpice şi multe zâmbete
Şi duminică, cei mai curajoşi dintre participanţii la Serbările Zăpezii au fost invitaţi la tiroliană, cei care au vrut să-şi încerce puterile au participat la concursul frânghia voinicilor, iar cei care au vrut distracţie s-au înscris la o partidă de hochei pe zăpadă cu măturoaie.
Probele para-olimpice au stârnit râsul în rândul spectatorilor. Tineri din Humor, dar şi din alte localităţi veniţi la schi au participat la proba de trasee cu obstacole, “schiul uriaş”, concurs de coborâre şi tracţiuni de colaci cu mânere, coborâre pe făraşe, pe saci şi în saci de polietilenă, coborâre pe saltele din plastic, concursuri de sănii. 
 
Hocheiul cu măturoaie, „o probă pentru angajare la serviciile de salubritate”
La fel ca hocheiul cu măturoaie, „care poate fi o probă pentru angajare la serviciile de salubritate” – cum a precizat unul dintre arbitri şi care se joacă până se rup măturoaiele, şi fotbalul în clăpari sunt sporturi inventate la Gura Humorului în urmă cu două săptămâni. 
Şi patinoarul din parcul de agrement Ariniş este la dispoziţia celor care vor să se lase cuprinşi de feeria gheţii, iar cei care nici nu schiază, nici nu patinează se pot da cu sania, sau pot face o plimbare cu telescaunul plătind, pentru un traseu de aproximativ doi km, 10 lei dus-întors.  
Muzica populară cu Maria Macovei, Viorica Macovei şi un concert Axiome au încheiat al doilea weekend al Olimpiadei Humorului.  
„Activitatea desfăşurată în această perioadă este destinată şi proprietarilor de pensiuni şi hoteluri, ei fiind sponsorii Serbărilor Zăpezii”, ne-a declarat directorul Complexului de Agrement din Gura Humorului, Constantin Prostire.
Manifestările vor continua şi săptămâna aceasta, dacă vremea o va permite. Organizatorii Serbărilor Zăpezii sunt Primăria Gura Humorului, Asociaţia de Turism Bucovina şi Clubul Sportiv Dakiro. 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 6.000 de turişti au participat, în weekend, la Olimpiada Humorului.
 Vizualizări articol: 764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Peste 6.000 de turişti au participat, în weekend, la Olimpiada Humorului5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei