Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 feb 2011 - Anul XVI, nr. 43 (4641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Trebuie regândit conceptul de ordine şi siguranţă publică

Marţi, 22 Februarie 2011 (14:48:12)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a spus, marţi, la prezentarea bilanţului activităţii ministerului pe 2010, că obiectivul principal în acest an este regândirea conceptului de ordine şi siguranţă publică, strâns legat de modernizarea structurilor MAI.

"Procesul de modernizare a ministerului va fi intensificat în anul 2011, astfel încât la final să se ajungă la un sistem suplu şi eficient, adaptat la cerinţele Uniunii Europene şi la nevoile cetăţeanului. Obiectivul principal în acest an este redefinirea conceptului de siguranţă a cetăţeanului. Regândirea acestui concept de siguranţă a cetăţeanului este în strânsă legătură cu procesul de modernizare a inspectoratelor generale şi structurilor subordonate", a spus Traian Igaş la prezentarea bilanţului MAI pe anul 2010.

El a precizat că sunt foarte multe structuri în MAI care fac acelaşi lucru, respectiv gestionează ordinea şi siguranţa publică: Jandarmeria, Poliţia Română, Poliţia Locală.

Totodată, Igaş a semnalat faptul că încrederea cetăţeanului în structurile MAI este la cele mai scăzute cote din istorie, în contextul în care pentru a-şi desfăşura misiunile angajaţii MAI au nevoie de sprijinul oamenilor.

Ministrul a mai amintit că media europeană a cadrelor de ordine publică este de 300 de lucrători la 100.000 de locuitori, pe când România are, cu tot cu Poliţia Locală, aproximativ 500 de lucrători la 100.000 de persoane.

Igaş a asigurat că noul concept de ordine publică va elimina paralelismele din executarea misiunilor şi va crea mecanismele necesare pentru asigurarea unei legături permanente cu comunitarea, prin desemnarea de poliţişti cu atribuţii exprese în cunoaşterea permanentă a modificărilor survenite în situaţia operativă de pe raza de competenţă.

De asemenea, ministrul a precizat că ar creşte performanţa dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică prin acţiunea în sistem integrat.

"Vor fi diminuate efectivele de jandarmi destinate pazei, prin reducerea numărului obiectivelor în pază şi transferul în stradă al centrului de greutate al activităţii poliţiei şi jandarmeriei, scopul fiind
îmbunătăţirea siguranţei stradale şi relaţiei cetăţean-poliţist. Va creşte, în acest fel, ponderea unităţilor destinate asigurării şi restabilirii ordinii publice în structura de forţe a Jandarmeriei Române", a mai spus Igaş.

Ministrul a mai arătat că un element esenţial pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului este întărirea autorităţii poliţistului prin îmbunătăţirea cadrului normativ şi a procesului de pregătire profesională a acestuia.

La prezentarea bilanţului MAI pe anul 2010 au participat şi preşedintele României, Traian Băsescu, premierul Emil Boc, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu şi directorul SRI, George Maior. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Trebuie regândit conceptul de ordine şi siguranţă publică.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Trebuie regândit conceptul de ordine şi siguranţă publică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei