Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 feb 2011 - Anul XVI, nr. 43 (4641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pericol pe şosele

Număr imens de şoferi pericol public, traşi pe dreapta, în weekend

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava a organizat, la finele săptămânii trecute, o amplă acţiune de control în trafic, la nivelul judeţului, constatându-se numeroase nereguli grave.

În cele trei zile de controale, respectiv 18, 19 şi 20 februarie, s-au întocmit nu mai puţin de 13 dosare penale (din care cele mai multe, cinci, pentru consum de alcool), iar 29 de şoferi au fost lăsaţi fără permise de conducere. Şi la acest capitol alcoolul este pe primul loc, şapte conducători auto rămânând fără permis pentru 90 de zile, după ce au fost prinşi băuţi la volan, în timp ce altor şase li s-au retras permisele pentru depăşiri neregulamentare.

De asemenea, s-au retras şi foarte multe certificate de înmatriculare, 15, pentru lipsă ITP, folii aplicate ilegal pe parbriz, lipsă rovignetă şi defecţiuni tehnice.

În afara acestor abateri grave, agenţii de circulaţie au aplicat şi 576 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 84.816 lei, cele mai multe pentru depăşirea limitelor de viteză.

Dintre şoferii băuţi, cea mai mare concentraţie de alcool a fost depistată la un anume Iacob O., în vârstă de 40 de ani, prins pe drumul judeţean din Botoşana cu o concentraţie de 1,04 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.   

„Acest control a fost organizat cu efective sporite, alături de oamenii de la Serviciul Rutier acţionând şi colegii de la formaţiunile de profil din teritoriu. Colegii mei au verificat cu etilotestul nu mai puţin de 778 de şoferi, şi în următoarea perioadă vom pune un accent din ce în ce mai deosebit pe controalele de acest gen”, a declarat comisarul Liviu Sfichi, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

Analizele Poliţiei Rutiere arată că şoferii băuţi provoacă cel puţin câte un accident grav în fiecare săptămână. Conform aceloraşi analize, şoferii ies băuţi pe străzi în weekend, cu precădere după ora 18.00. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr imens de şoferi pericol public, traşi pe dreapta, în weekend.
 Vizualizări articol: 808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 6 voturi
Număr imens de şoferi pericol public, traşi pe dreapta, în weekend3.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Abureli! trimis de
(22 feb 2011, 12:44:51
abureli!!! daca si-ar face politia rutiera datoria, cred ca minim 30%din soferii care circula in judet, ar trebui sa-si lase permisul la controale! dar, sf. politie rutiera, avind in vedere lipsa carburantilor ... si a altor "dotari" (-25%), sta dupa curbe, dupa masini parcate, s.a. si ia permise, dar pe adevaratii criminali de pe sosele, care conduc bolizi (gen X ..., sau V...) sau TIR-uri, sf. politie rutiera NU-I VEDE!!! DE CE??? ... probabil ...+25%, sau ... 100 - 300%
2.   BRAVO trimis de
(22 feb 2011, 16:48:36
ASA E MANDREI AI DREPTATE
3.   Comentariu trimis de
(22 feb 2011, 17:57:57
Sunt bune si lucrurile astea.Dar pe de alta parte Politia Rutiera ar trebui sa ia masuri urgente si concludente pentru decongestionarea traficului pe drumul Radauti-Suceava.Nu stiu care tembel,altfel nu pot sa-i spun a gandit marcajele pe aceasta ruta ca mai mai bine de un 25% sunt linii continui.Nu mai apuci sa depasesti nimic.Mai stai si dupa un camion cu Euro minus16 de-ti baga tot fumul in masina.Ruta Radauti-Suceava ar trebui sa aiba cel putin doua benzi pe directia de mers, barem intre Suceava si Intersectia la Milisauti.Bine ca stau cu radaru la supermegalopolisu Danila.Sa va fie rusine!
4.   Pericol public.... trimis de
(22 feb 2011, 18:49:04
au fost depistati bauti..............cum ramane cu copilasii militianului matei din vicov care"pana la ora actuala nu s-au efectuat testele daca au consumat bauturi alcoolice"?pana unde merge nesimtirea ?sau ..........nu cumva iarasi suntem pusi cu botul pe labe???
5.   La mai multe! trimis de
(23 feb 2011, 07:31:18
foarte binevenite aceste controale... sunt enorm de multi nebuni pe strazi, bauti sau nu! ar trebui facute aceste controale zilnic. are dreptate MANDREI cand afirma ca cel putin 30% din soferi ar trebui amendati, are dreptate si NEMULTUMITU cu congestionarea traficului pe ruta Radauti-Suceava, mai ales acu cand sunt o gramada de tiruri care cara de la si spre fabricile alea nou construite!
6.   Intrebarte trimis de
(23 feb 2011, 09:25:55
Cine le-a dat carnete de conducere acestor iresponsabil? Eu cred ca politia Cum? Se poate afla in orice zi Intrebati-ii pe cei care dau examen cat cotizeaza(150 Euro).
Oricum controalele trebuie continuate cu intensitate in cat atunci cand se urca la volan sa nu indrazneasca sa incalce legea nici pe camp dar mai ales pe drumurile publice. Nemultumitu-le daca toata lumea merge cu viteza legala(in coloana) de ce trebuie sa depasesti? Nu crezi ca te expui accidentelor?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei