Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2011 - Anul XVI, nr. 31 (4629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Este inacceptabil ca Parlamentul să fie o simplă butaforie

Marţi, 8 Februarie 2011 (17:19:44)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat, marţi, că instituţia pe care o conduce va lansa o serie de dezbateri publice, afirmând că este inacceptabil ca Parlamentul să fie o simplă butaforie în care, în mod formal, i se prezintă rapoarte de către instituţiile din subordine.

"Săptămâna viitoare vom invita ministrul Muncii şi factorii guvernamentali de resort pentru o primă dezbatere privind Codul Muncii şi Codul Social, care se află la nivel de pregătire la nivel guvernamental. Nu vrem să ne trezim din nou cu o formă pe care Guvernul o aprobă şi o trimite în Parlament doar pentru o simplă aprobare formală. De aceea, vom intra într-o dezbatere extrem de serioasă şi vom încerca să aducem o viziune echilibrată cu privire la acest adevărat război pornit de la cel mai înalt nivel împotriva statului social", a declarat Mircea Geoană.

El a adăugat că o altă temă de dezbatere va fi legată de măsurile adoptate în zona sănătăţii.

"Vom invita ministrul Sănătăţii şi ministrul Muncii pentru o dezbatere cu privire la aceste comasări de spitale şi unităţi spitaliceşti şi medicale. Vom dori să avem un punct de vedere mult mai clar cu privire la modul în care aceste decizii se iau şi a implicaţiilor sociale şi profesionale ale acestor decizii", a mai spus Geoană.

Totodată, el a spus că Biroul Permanent al Senatului a decis extinderea până la mijlocul lunii februarie a termenului până la care comisiile de specialitate se vor apleca asupra viitoarei politici de coeziune europeană.

"Nu în ultimul rând, am invitat colegii mei din Biroul Permanent şi vom avea o discuţie dedicată exclusiv rolului şi modului în care Parlamentul, în speţă Senatul, va trebui să-şi asume cu mult mai mare energie şi responsabilitate rolul şi obligaţia de a monitoriza activitatea Guvernului şi a instituţiilor care se află sub autoritatea sau sub jurisdicţia noastră. Este inacceptabil ca la 20 de ani după schimbările din 1989 Parlamentul României să fie o simplă butaforie în care în mod formal i se prezintă rapoarte, strategii şi nu există instrumente reale de control şi monitorizare a activităţii acestora. Am încredere în faptul că senatorii noştri vor înţelege că este vorba şi de influenţa şi de prestigiul instituţiei noastre. Atâta vreme cât vom fi simpli actori pasivi la deciziile mari ale ţării, nici aprecierea şi nici încrederea populaţiei nu vor creşte în instituţia noastră", a conchis preşedintele Senatului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Este inacceptabil ca Parlamentul să fie o simplă butaforie.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Este inacceptabil ca Parlamentul să fie o simplă butaforie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei